Šćekić i Pejovićeva o centru za prihvat životinja

Da bio ovaj projekat bio relizovan neophodna je saradnja opštine Berane, Agencije za zaštitu životne sredine i resornog ministarstva, dok se podrška, kako je rečeno, može očekivati i od Evropske komisije
50 pregleda 3 komentar(a)
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Dragoslav Šćekić, Foto: Tufik Softić
Ažurirano: 06.11.2014. 11:20h

Predsjednik opštine Dragoslav Šćekić i državna sekretarka Ministarstva održivog razvoja i turizma Daliborka Pejović razgovarali su o mogućnosti otvaranja centra za zbrinjavanje i prihvat zakonom zaštićenih životinja, koje su u Crnoj Gori zatečene najčešće putem nelegalnog trafikinga.

Agencija za zaštitu životne sredine, prema riječima državne sekretarke, sprovela je jednu vrstu monitoringa, posjetila sve privatne zoološke vrtove, kojih u Crnoj Gori ima 14, i došla do iznenađujućih podataka da se na teritiriji naše države trenutno nalaze neke autohtone vrste životinja, koje imaju vrijednost na svjetskom nivou i samim tim traže određenu vrstu zaštite.

Berane, kako je saopšteno, ima privilegiju što posjeduje jedan mini zoološki vrt, vlasnika Mahmuta Nikšića, entuzijaste i ljubitelja životinja, što je za grad jedinstvena prilika da postane jedina destinacija u državi koja će posjedovati zoološki vrt većih kapaciteta. To bi moglo donijeti benefite u smislu turističke promocije grada, sjevera i države Crne Gore.

Da bio ovaj projekat bio relizovan neophodna je saradnja opštine Berane, Agencije za zaštitu životne sredine i resornog ministarstva, dok se podrška, kako je rečeno, može očekivati i od Evropske komisije.

Bonus video: