Ski centar Čogurića da vrati na posao

193 pregleda 5 komentar(a)
Ratko Čogurić, Foto: Privatna arhiva
Ratko Čogurić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 05.11.2014. 15:00h

Osnovni sud u Kolašinu odlučio je da je Ratko Čogurić nezakonito dobio otkaz i naložio Ski-centru Kolašin 1450 da ga vrati na posao.

Odlukom je precizirano da se Čogurić vrati na isto radno mjesto i da mu se nadoknade troškovi sudskog postupka u iznosu od 275 eura.

"Zbog sindikalne aktivnosti, poslodavac je odlučio da mi se osveti, time što su mi da li otkaz. Na zahtjev sindikalne organizacije čiji sam predstavnik upisan je teret prvog reda na imovinu poslodavca, zbog toga što nam duguje preko tri godine za doprinose", kazao je Čogurić, istakavši da je nakon 11 mjeseci sudskog spora, ipak, utvrđeno da nije zloupotrijebio bolovanje.

Čogurić je dobio rješenje o prestanku radnog odnosa, jer je tokom bolovanja, 7. novembra prošle godine, učestvovao na protestnom skupu mještana Beransela, ispred Skupštine Crne Gore. Deset dana kasnije, kako su tada iz Ski-centra napisali u obrazloženje rješenja, viđen je i na proslavi na Vasovim vodama...

Izvršni direktor Ski-centra Boban Šćepanović ranije je kazao da je “Čogurić od prvog dana bio protivnik prodaje imovine Ski centra i osnivanja novog preduzeća”.

U obrazloženju otkaza izvršni direktor je napisao da se o Čogurićevom prisutvu na protestima uvjerio gledajući informativne emisije.

“Zaključeno je da je zaposleni takvim radnjama zlopotrijebio pravo na odsustvo zbog privremene spriječenosti za rad, s obzirom da je odsustvo koristio protivno svrsi za koju je pravo ustanovljeno, a koja se konkretno odnosi na liječenje bolesti, ili saniranje povrede”, obrazložio je tada Šćepanović.

Bonus video: