Albanske partije podnijele krivičnu prijavu protiv Informera CG

Prijava je podnesena i protiv glavnog urednika Informera CG kao i dva autora teksta
54 pregleda 36 komentar(a)
Informer naslovnica, Foto: Facebook
Informer naslovnica, Foto: Facebook
Ažurirano: 05.11.2014. 12:19h

Poslanici albanskih partija, Genci Nimanbegu i Nik Đelošaj, podnijeli su krivičnu prijavu protiv Informera CG, zbog, su kazali, uvredljivih tekstova koje je taj list objavljivao o njihovom narodu.

Njih dvojica su na konferenciji za novinare, saopštili da je prijava podnesena i protiv glavnog urednika Informera CG kao i dva autora teksta.

"Naslovi teksta su uvredljivi. Prijavu smo potpisali nas dvojica poslanika, lideri albanskih partija u Crnoj Gori, predsjednik Opštine Ulcinj Fatmir Đeka, predsjednik FORCE Nazif Cungu, predsjednik Građanske inicijative i predsjednik Skupštine Opštine Ulcinj, ali smatrajte da predstavljamo 40 hiljada Albanaca u Crnoj Gori i puno Albanaca u dijaspori, koje je uvrijedio taj list. Tužilac je imao dovoljno vremena od 16. oktobra da reaguje što nije učinjeno", kazao je Nimanbegu.

On je naglasio da smatra da je konačno vrijeme da Tužilaštvo uputi Sudu prijedlog da se Informeru zabrani djelovanje u Crnoj Gori, "jer takav način izvještavanja krši Ustav Crne Gore, gdje je predviđeno da Sud može da zabrani distribuciju medija kojim se izaziva vjerska i nacionalna mržnja u Crnoj Gori".

Predstavnik Albanske alternative Nik Đelošaj je objasnio da je očekivao da će državne institucije, po službenoj dužnosti, podnijeti krivičnu prijavu protiv "Informera", ali se to nije dogodilo.

Bonus video: