Ulcinj: Do kraja novembra prvo javno dječije igralište

Do sada su obezbijeđeni: dvostruka kula sa toboganom, klackalica i ljuljaške, nekoliko klupa i taraba koja će okruživati igralište
50 pregleda 1 komentar(a)
park, igralište, Foto: Shutterstock
park, igralište, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.11.2014. 12:29h

Inicijativa „Vratimo djeci igrališta!“ koju je udruženje Roditelji pokrenulo u maju 2013. godine, ovog mjeseca biće sprovedena i u Ulcinju. U saradnji sa lokalnom upravom, građanima, Crnogorskom komercijalnom bankom i kompanijom Mega Sound, Udruženje pokreće akciju u okviru koje će biti opremljeno prvo javno dječije igralište u tom gradu.

Članovi udruženja Roditelji, predstavnici građana, kao i sponzori akcije pokušaće zajedničkim snagama da u narednih mjesec dana opreme dječije igralište na lokaciji pored Centra za kulturu u centru Ulcinja. Generalni sponzor akcije je Crnogorska komercijalna banka, koja će donirati većinu mobilijara potrebnog za opremanje igrališta. Do sada su obezbijeđeni: dvostruka kula sa toboganom, klackalica i ljuljaške, nekoliko klupa i taraba koja će okruživati igralište.

"Za potrebe akcije otvoren je žiro račun u Crnogorskoj komercijalnoj banci (510-88198-62) kako bi se i građani koji imaju želju i mogućnosti, mogli uključiti u prikupljanje sredstava. S obzirom na činjenicu da se u blizini planiranog igrališta nalazi Dnevni centar za djecu sa teškoćama u razvoju, sredstva od uplaćenih donacija bila bi iskorišćena za nabavku dodatnog parkovskog mobilijara za osobe sa invaliditetom", navodi se u saopštenju udruženja Roditelji.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta je započeta je 18. maja prošle godine, obnavljanjem dječijeg igrališta u ulici “Svetozara Markovića” u Podgorici, ali je ubrzo proširena na Budvu čiji su roditelji i djeca dobili novo igralište u naselju. Sanirano je još nekoliko igrališta u Podgorici, i napravljeno po jedno novo u Nikšiću, i na Cetinju.

Cilj ove inicijative je i slanje poruke javnosti da se igrališta moraju čuvati i da više ne smijemo dopuštati njihovo uništavanje. Vjerujemo da ćemo zajedničkim uključivanjem građana, djece i nadležnih službi, a uz pomoć kompanija, uticati pozitivno na svijest građana.

Bonus video: