Veliki broj prijava za novinarsku nagradu "Miodrag Vukmanović"

Konkurs je, kako su kazali iz tog samoregulatornog tijela, završen impresivnim odzivom i prijavom novinara i njihovih redakcija iz svih država zapadnog Balkana, a nagrada će prvi put biti dodijeljena na Podgoričkom novinarskom forumu 14. novembra
58 pregleda 0 komentar(a)
pisanje, Foto: Shutterstock
pisanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.11.2014. 17:03h

Na konkurs za novoustanovljenu nagradu za doprinos profesionalnom novinarstvu Miodrag Vukmanović, pristigao je 71 autorski novinarski rad od 47 različitih autora, koji ispunjavaju uslove, saopšteno je iz Medijskog savjeta za samoregulaciju (MSS).

Konkurs je, kako su kazali iz tog samoregulatornog tijela, završen impresivnim odzivom i prijavom novinara i njihovih redakcija iz svih država zapadnog Balkana, a nagrada će prvi put biti dodijeljena na Podgoričkom novinarskom forumu 14. novembra.

“Do 1. novembra ukupno je pristigao 71 autorski novinarski rad od 47 različitih autora, koji ispunjavaju uslove konkursa i koji ulaze u ravnopravno takmičenje za izbor najboljeg rada”, kaže se u saopštenju MSS. Prema njihovim riječima, osim impresivnog broja prijava o kvalitetu konkursa svjedoči i činjenica da su među prijavljenim i najkredibilnija novinarska imena iz gotovo svih bivših jugoslovenskih republika.

“Ovi podaci najbolje svjedoče kakav ugled i kredibilitet među novinarskom strukom uživa MSS koji organizuje ovogodišnji Forum”, navodi se u saopštenju.

Devetočlani međunarodni žiri, u kome se nalaze respektibilna novinarska imena iz pet država regiona, odbraće najbolji novinarski rad i uručiti priznanje prvom laureatu 14. novembra, na kraju dvodnevne konferencije, čija je ovogodišnja tema U potrazi za izgubljenim profesionalizmom. Iz MSS su kazali da su se na konkurs za novinarsku nagradu “Miodrag Vukmanović” prijavili Goran Milić - AL Jazeera Balkans, Insajder – B92 – Srbija, PG Mreža – Srbija, BIRN – Makedonija, Delo – Slovenija, Andrej Nikolaidis - Žurnal.ba,Novinska Agencija Anadolija – BiH, TV Prva – Srbija, Magazin Start – BiH, Nova TV – Makedonija, Duma - Makedonija.

“Na konkurs su se prijavili RTCG – Crna Gora, Vijesti – Crna Gora, Portal Analitika – Crna Gora, RT Kosovo, RatkoFemić – AL Jazeera Balkans, E-novine – Srbija, Politika – Srbija, RTS – Srbija, Radio Skopje – Makedonija, RTV Vojvodina – Srbija, Pobjeda – Crna Gora, Produkcija Arhitel – Srbija”, dodaje se u saopštenju.

Među kandidatima za nagradu su i SanelKajan – Al Jazeera Balkans,TV Happy – Srbija, TV Slovenija – Slovenija, Danas – Srbija, Novinska Agencija Rakurs – Srbija, Fokus – Makedonija, TV Sky Plus – Srbija, Vreme – Srbija, Andrej Nikolaidis - AL Jazeera Balkans.

Bonus video: