Građani Bara u nedjelju na novoj protestnoj šetnji zbog sječe čempresa

Građani Bara su protekilih dana svakodnevno organizovali protestna okupljanja, nakon što je 17. januara u dvorištu barske Gimnazije posječeno više od 80 stabala čempresa
1650 pregleda 3 komentar(a)
Sa prethodne protestne šetnje u Baru, Foto: Radomir Petrić
Sa prethodne protestne šetnje u Baru, Foto: Radomir Petrić

Učesnici građanskih protesta u Baru pripremaju novu protestnu šetnju koja će početi sjutra u podne ispred ograde gradilišta kod gimnazije "Niko Rolović".

Građani Bara su protekilih dana svakodnevno organizovali protestna okupljanja, nakon što je 17. januara u dvorištu barske gimnazije posječeno više od 80 stabala čempresa. Tada je troje učesnika građanskih protesta odvedeno u stanicu barske policije gdje su, prema policijskim navodima "trebali da daju izjave u svojstvu građana".

Pored dosadašnjih metoda skretanja pažnje javnosti na probleme koje za sobom vuče, nezadovoljni građani su poslali i dopis Banci za razvoj Savjeta Evrope, koja kreditira gradnju više vrtića širom države, u kojem su pitali kreditora da li je u zemljama EU uobičajena praksa da se uništavaju zelene oaze u gradskim centrima, i masakriraju zasadi stari preko osam decenija.

Bonus video: