Gvozdenović izabran za člana Unece Odbora ministara za životnu sredinu i zdravlje

54 pregleda 3 komentar(a)
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Branimir Gvozdenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.11.2014. 12:09h

Ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović izabran je za člana Unece Odbora ministara za životnu sredinu i zdravlje ispred podregiona jugoistočne Evrope.

"Na XX sesiji Komiteta za politiku životne sredine (Committee on Environmental Policy - CEP) konsenzusom je donijeta odluka da član UNECE Odbora ministara za životnu sredine i zdravlje (The European Environment and Health Ministerial Board - EHMB) sa sjedistem u Ženevi, ispred podregiona jugoistočne Evrope za 2015. bude ministar održivog razvoja i turizma Branimir Gvozdenović. UNECE Odbor ministara za životnu sredinu i zdravlje je politička struktura Komiteta za politiku životne sredine (CEP) i pokretačka snaga međunarodne politike u oblasti životne sredine i zdravlja. Mandat Odbora ministara je da da odgovarajući politički profil i liderstvo u oblasti životne sredine i zdravlja. Isti je uspostavljen 2011", navodi se u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Iz Minisatrstva dodaju da je ovo istovremeno i prilika da Crna Gora utiče na rješavanje izazova u oblasti životne sredine i zdravlja s kojima je suočen region, kao i da predlaže aktivnosti potrebne za jačanje sinergije u implementaciji definisanih politika.

Bonus video: