Zatvorena četiri gradilišta na primorju

Inspekcija zaštite prostora bila je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima lokalne samouprave...
1 komentar(a)
gradnja, radnici, Foto: Shutterstock
gradnja, radnici, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 03.11.2014. 18:53h

Inspekcija zaštite prostora je tokom prošle nedjelje vršila pojačan nadzor u pogledu bespravne izgradnje objekata na primorju, pa su izrečene mjere prema svim subjektima koji su zatečeni u vršenju radova bez građevinske dozvole.

Kako navode iz uprave u Opštini Budva izvršena je kontrola 62 objekta, u četiri slučaja donesena su četiri rješenja o pečaćenju, odnosno zatvorena su ćetiri gradilišta.

"U Opštini Tivat izvršen je nadzor 11 objekata, doneseno je jedno rješenje o rušenju i 1 rješenje o pečaćenju objekta. U Opštini Ulcinj je kontrolisano 32 objekta, zatvorena su 4 gradilišta, donesena su dva rješenja o rušenju i podnesene dvije krivične prijave. U Opštini Bar kontrolisano je 20 objekta, doneseno je 1 rješenje o pečaćenju, doneseno je jedno rješenje o rušenju i podnesena je jedna krivična prijava i jedna prekršajna prijava. U Opštini Herceg Novi kontrolisano je 29 objekta, doneseno je jedno rješenje o rušenju na zapisnik, i jedna objekat je porušen po nalogu iz zapisnika, dobrovoljno. U Opštini Kotor izvršeno je 14 kontrola objekata, a u ovom gradu nije bilo utvrđenih nepravilnosti.

Inspekcija zaštite prostora bila je u stalnoj komunikaciji sa predstavnicima lokalne samouprave sa kojima će se u narednom periodu organizovati zajedničke aktivnosti radi što efikasnije zaštite prostora u primorskim opštinama", navode iz Uprave za inspekcijske poslove.

Bonus video: