Ambasada SAD pohvalila organizaciju Parade

“Uspjeh i mirni karakter ovogodišnjeg događaja pokazuje da raste broj građana Crne Gore posvećenih osnovnim vrijednostima ljudskih prava i poštovanju sugrađana bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet”, navodi se u saopštenju
11 komentar(a)
Povorka ponosa, Foto: Luka Zeković
Povorka ponosa, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.11.2014. 10:36h

Ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori uputila je čestitke organizatorima i učesnicima druge Parade ponosa, koja je u nedjelju održana u Glavnom gradu, a koja je, za razliku od prošle, prošla bez incidenata.

Iz Ambasade su takođe pohvalili Vladinu podršku paradi koju je organizovala NVO Kvir Montenegro, a posebno djelovanje policije “koja je demonstrirala profesionalizam u zaštiti učesnike parade i prevenciji nasilja”.

“Uspjeh i mirni karakter ovogodišnjeg događaja pokazuje da raste broj građana Crne Gore posvećenih osnovnim vrijednostima ljudskih prava i poštovanju sugrađana bez obzira na njihovu seksualnu orijentaciju ili rodni identitet”, navodi se u saopštenju.

Učsnike Parade obezbjeđivalo je 1.800 policajaca, dok su u samoj šetnji učestvovali i gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, šef Delegacije EU Mitja Drobnič, predstavnici više partija, NVO sektora.

Bonus video: