Fitosanitarna uprava tvrdi da u Crnoj Gori nema opasnog limuna

6 komentar(a)
limun, Foto: Shutterstock.com
limun, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 02.11.2014. 18:25h

Hrvatska Regionalna organizacija za zaštitu potrošača upozorila je da se na tržištu prodaje limun iz Turske tretiran opasnim fungicidom,te su savjetovali da se kupci ne vode niskim cijenama već da pažljivo pročitaju deklaraciju.

Pomoćnik direktora Fitosanitarne uprave Spaso Popović kazao je u izjavi za radio Antena M da nema podatak da li Crna Gora uopšte uvozi limun iz Turske, ali dodaje, da ukoliko je prošao kontrolu i nalazi se na policama marketa, nema bojazni za potrošače.

"Bilo koja pošiljka koja se uvozi sa strane podliježe strogom ispitivanju,kontroli i nadzoru. Nosi se u laboratorije, tamo se ispituje na osnovu parametara koje oni imaju. To nije ni prva, a vjerovatno ni posljednja informacija koja dolazi kod nas u smislu da se u okruženju prodaju proizvodi koji nijesu ispravni a da ih nema kod nas. Ponavljam, svaka pošilkja koja se pusti u prodaju kod nas je provjerena i zdravstveno bezbjedna", kazao je Popović za radio Antena M.

Iz Centra za zaštitu potrošača kazali su ra Antenu M da nemaju informacije da na našem tržištu ima problematičnog limuna, ali ipak apeluju na građane da pažljivo čitaju deklaracije.

Bonus video: