Britanski listovi pišu o Luštica Bay-u

“Smaragdne vode, visoke planine i kuće venecijanskih kapetana u okolini Bokokotorskog zaliva konkurencija su svemu što nude italijanska jezera i privlače visokobudžetne investicije”, navela je Hoker
91 pregleda 0 komentar(a)
Luštica bay, Foto: Luštica Bay
Luštica bay, Foto: Luštica Bay
Ažurirano: 02.11.2014. 13:32h

Britanski listovi, "London Evening Standard" i "The Independent", objavili su tekst o Crnoj Gori i investicionim projektima, među kojima je i Luštica Bay.

Kako je saopšteno iz kompanije Luštica Development, autor teksta Keti Hoker Crnu Goru i njene ljepote opisuje kao sve interesantnije za privlačenje visokobudžetnih investicija.

“Smaragdne vode, visoke planine i kuće venecijanskih kapetana u okolini Bokokotorskog zaliva konkurencija su svemu što nude italijanska jezera i privlače visokobudžetne investicije”, navela je Hawker.

U tekstu se navode podaci o gradnji Luštica Bay, integrisanog turističkog grada u koji će biti uložena 1,1 milijarda eura.

Luštica Bay je jedinstven grad na crnogorskom primorju koji gradi kompanija Luštica Development u zalivu Trašte na poluostrvu Luštica, nadomak Tivta. Luštica Bay je jedan od najvećih aktuelnih projekata na jadranskoj obali koji podrazumijevaju izgradnju u potpunosti integrisane destinacije.

Hoker navodi da je na manje od tri sata leta iz Londona, na suprotnoj obali Jadranskog mora posmatrano iz Italije, balkanska država Crna Gora jedna od namlađih država Evrope.

“Turizam je sektor koji se najbrže razvija”, navodi se u tekstu.

Kako se dodaje, prva značajna investicija u Bokokotorski zaliv, Porto Montenegro u Tivtu, nudi marinu sa 400 vezova, buticima, restoranima, velikim bazenom, teniskim terenima i sportskim klubom.

Nedavno je, kako se podsjeća, otvoren i hotel sa pet zvjezdica, Regent.

„Uz prvi teren za golf u Crnoj Gori, Luštica Bay čini brdovito zemljište sa pješčanim uvalama. Program izgradnje u trajanju od 15 godina podrazumijeva sedam hotela, 500 kuća i vila, hiljadu stanova, prodavnice, međunarodnu školu kao i marinu sa 176 vezova smještenu pored terena koji je dizajnirao Gary Player”, navodi se u tekstu.

Hoker je kazala da je najveće i najuzbudljivije primorsko odmaralište Budva - žarište turističke ponude sa 30 hiljada stanovnika čiji se broj u jeku sezone udvostručava.

”Na poluostrvu sa privatnom pješčanom plažom, svojoj konkurenciji se približava i izolovano ljetovalište Dukljanski Vrtovi sa 202 stana, od jednosobnih do četvorosobnih. Više od 65 stambenih jedinica je prodato, uglavnom ruskim porodicama”, zaključuje se u tekstu.

The Independent je dnevni list koji objavljuje nacionalne i međunarodne vijesti sa fokusom na politiku, finansije i medije, a ima rubriku posvećenu putovanjima.

London Evening Standard je dnevni list koji pokriva nacionalne, međunarodne i regionalne vijesti za London i jugoistok.

Bonus video: