Cetinje: Održan džudo turnir "13. novembar", najviše odličja za takmičare "Crnogorca"

Takmičenje je i ovog puta organizovano u saradnji Prijestonice Cetinje i Džudo kluba "Crnogorac", a obilježilo ga je učešće blizu 200 takmičara
188 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 01.11.2014. 16:07h

Na Cetinju je danas, u susret Danu grada, održano deveto izdanje tradicionalnog Međunarodnog džudo turnira "Trinaesti novembar".

Takmičenje je i ovog puta organizovano u saradnji Prijestonice Cetinje i Džudo kluba "Crnogorac", a obilježilo ga je učešće blizu 200 takmičara.

Pred brojnom publikom u dvorani Sportskog centra, nastupili su mladi džudisti iz zemalja regije – Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Srbije i Crne Gore, pri čemu je najviše zlatnih odličja pripalo takmičarima domaćina, džudo kluba "Crnogorac".

Tokom svečanog otvaranja turnira, prisutne su pozdravili sekretar Sekretarijata za socijalnu politiku i mlade Božidar P. Drecun i predsjednik džudo kluba "Crnogorac" Milovan Janković.

"Jako nam je drago što i ove godine možemo konstatovati da naše takmičenje iznova bilježi masovnost, kao najveća vrijednost, ali i potvrda da džudo uživa široku popularnost među mladima. Upravo to, ključni je motiv zbog kojeg Cetinje svakog novembra postaje centar ovog sporta, pružajući priliku mladim džudistima da pokažu svoje vještine, ali i da njihovo okupljanje obilježi druženje i promocija sportskog duha", istakao je Drecun.

Predsjednik džudo kluba "Crnogorac" Milovan Janković istakao je kako Cetinje i ovog puta sa radošću dočekuje mlade džudiste iz čitavog regiona.

"Kolijevka ovog plemenitog i viteškog sporta, drevno Cetinje sa posebnim zadovoljstvom, čašću i ponosom dočekuje naše drage prijatelje i sportske rivale, sa najuzvišenijim osjećanjima i najboljim željama za prijatan boravak u našem gradu i za postizanje vrijednih i željenih sportskih uspjeha", rekao je on.

Galerija

Bonus video: