Nova Zelena pijaca za brži privredni razvoj

75 pregleda 2 komentar(a)
pijaca Bar, Foto: PKCG
pijaca Bar, Foto: PKCG
Ažurirano: 01.11.2014. 19:44h

Nova Zelena pijaca u Baru, odnosno savremeni kompleks pijačnog prostora i drugih pratećih sadržaja, trebalo bi da podigne standarde poslovanja, doprinese bržem privrednom razvoju i otvori nova radna mjesta, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Predsjednik PKCG Velimir Mijušković je na sastanku sa izvršnim direktorom i investitorom projekta nove Zelene pijace pod nazivom Bar Market, Tatianom Flegontovom, ocijenio da Bar ima bogate poljoprivredne kapacitete, jer je ta regija poznata po raznovrsnoj poljoprivrednoj proizvodnji i ponudi.

“Bar Market predstavlja primjer kako pijace 21. vijeka treba da izgledaju i treba da bude uzor drugim crnogorskim gradovima, kao i reper za buduće projekte slične namjene”, rekao je Mijušković.

On očekuje veliko interesovanje zakupaca, u prvom redu direktnih proizvođača.

Na sastanku je ocijenjeno da će Bar Market svojom djelatnošću značajno doprinijeti prosperitetu Bara, a i šire.

Osnovni zadatak Bar Marketa je organizacija bezbjedne prodaje namirnica, odnosno poljoprivredno prehrambenih proizvoda.

Objekat je izgrađen po najsavremenijim međunarodnim i evropskim standardima, a ujedno je i prva pijaca usklađena sa zahtjevima međunarodnog HACCP standarda u Crnoj Gori.

Objekat je opremljen sistemom centralne klimatizacije i ventilacije, kao i video nadzora.

“Standadi odličnosti i kvaliteta važiće za sve trgovce hranom, koji će biti obavezni da uspostave sistem za osiguranje bezbjednosti hrane u svim fazama proizvodnje, prerade i prometa, u skladu sa principima dobre proizvođačke i higijenske prakse i HACCP standardom”, rekla je Flegontova.

Mijušković i Flegontova su se složili da se radi o projektu koji će značajno doprinijeti razvojnom potencijalu Opštine Bar, od čega će lokalna zajednica imati značajne koristi, na duži rok.

Bonus video: