Kusovac: Saobraćajnica za Luštica Bay biće gotova dva mjeseca prije roka

Završetkom druge faze MR1 saobraćajnice i njenim povezivanjem sa prvom fazom koja je završena u junu prošle godine, Tivat dobija modernu saobraćajnicu ukupne vrijednosti 5,7 miliona eura
1218 pregleda 2 komentar(a)
Značajno će se riješiti pitanje saobraćajnih veza cijelog poluostva Luštica, Foto: Siniša Kusovac
Značajno će se riješiti pitanje saobraćajnih veza cijelog poluostva Luštica, Foto: Siniša Kusovac

Izgradnja druge faze nove pristupne saobraćajnice MR1 turističkom kompleksu Luštica Bay u Krtolima kod Tivta, biće završena najmanje dva mjeseca prije ugovorenog roka.

Tu informaciju saopštili su, prilikom obilaska radova na ovoj dionici, predsjednik Opštine Tivat Siniša Kusovac i izvršni direktor "Bemaxa" Veselina Kovačevića.

Trasa druge faze saobraćajnice MR1 na potezu od Đuraševića do Solila, duga je 2,2 kilometra. Pored dvije saobraćajne trake sa zelenim razdjelnim ostrvom, infrastrukturom i rasvjetom, biće izgrađene i biciklistička i pješačka staza.

"Ugovorom je predviđen rok završetka od devet mjeseci, odnosno početkom oktobra, ali ovakvom dinamikom siguran sam da će radovi biti završeni do juna ili jula", kazao je Kusovac nakon obilaska gradilišta.

Predsjednik Opštine Tivat zadovoljan dinamikom izvođenja radova

On je naglasio da "nema zastoja u finansiranju ovog i drugih projekata" i da Opština Tivat "nikada nije imala problem sa finansijama".

Lokalnoj upravi Tivta inače, trenutno je u Atlas banci koja je pod posebnim mjerama Centralne banke Crne Gore, "zarobljeno" preko 1,9 miliona eura.

Završetkom druge faze MR1 saobraćajnice i njenim povezivanjem sa prvom fazom koja je završena u junu prošle godine, Tivat dobija modernu saobraćajnicu ukupne vrijednosti 5,7 miliona eura.

Spajanjem sa prvom fazom MR1 dobiće se cjelina koja će značajno riješiti pitanje saobraćajnih veza cijelog poluostva Luštica.

Bonus video: