POPRAVKA PUTA REZULTAT DIJALOGA

NP Lovćen: Saniran put Međuvršje - Krstac

Za sanaciju puta obezbijeđeno je preko 50 kubika asfalta, a akciju je zajednički organizovala uprava Nacionalnog parka, preduzeća i sami mještani
98 pregleda 0 komentar(a)
NP Lovćen put, Foto: Vladimir Otašević
NP Lovćen put, Foto: Vladimir Otašević
Ažurirano: 17.02.2019. 03:06h

Mještani sa područja Nacionalnog parka Lovćen i rukovodstvo su izgleda izgladili nesporazume - zajedničkom akcijom su sanirali put Međuvršje - Krstac. 

Ovim su počele pripreme za zimsku turističku sezonu. Za sanaciju puta obezbijeđeno je preko 50 kubika asfalta, a akciju je zajednički organizovala uprava Nacionalnog parka, preduzeća i sami mještani.

Direktor NP "Lovćen" Veselin Živanović kazao je juče da nakon uspješno završene ljetnje turističke sezone nemaju vremena za predah.

"Naprotiv, krećemo u nove akcije u kojima radimo na osmišljavanju i pripremama za što bolji doček zimske turističke sezone. U tom smislu organizovana je i akcija saniranja puta, koji povezuje gradove Bokokotorskog zaliva, i Njeguše sa Lovćenom", rekao je Živanović. 

On je kazao da će u budućnosti biti dosta sličnih akcija kako bi što bolje dočekali turiste. 

"Posjećenost NP “Lovćen” i ove godine je bila u porastu. Takođe, za naredni period planiramo i niz akcija sa Odjeljenjem bezbjednosti Cetinje u cilju sprječavanja nezakonitih radnji u nacionalnom parku, kao što su lov i sječa šume", kazao je Živanović. 

Mještani tog područja su ranije negodovali zbog naplate ulaznica za Nacionalni park, što je znak da je dijalog nekada zaraćenih strana urodio plodom.

Preporučujemo za Vas