"Građani da mirnim putem pomognu održavanje Parade ponosa"

Za eventualne nerede, poručio je predsjednik Sindikata UP Mladen Šuškavčević, odgovornost ne može biti na strani policijskih službenika, već isključivo na organizatoru skupa
225 pregleda 18 komentar(a)
Mladen Šuškavčević, Foto: Arhiva Vijesti
Mladen Šuškavčević, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 31.10.2014. 18:07h

Sindikat Uprave policije pozvao je građane Podgorice, naročito mlađu populaciju, da mirnim putem pomognu u održavanju najavljene Parade ponosa i suzdrže se od bilo kakvog nasilja.

Iz te organizacije su apelovali i na organizovane grupe, koje su najavile proteste povodom Parade, da ne prave bilo kakve nerede.

Za eventualne nerede, poručio je predsjednik Sindikata UP Mladen Šuškavčević, odgovornost ne može biti na strani policijskih službenika, već isključivo na organizatoru skupa.

"Pripadnici UP će vršiti svoje obaveze u skladu sa nadležnostima iz Zakona i Ustava, ali neće dozvoliti da bilo koja organizacija ili grupa cijeni, ocjenjuje i upravlja sa načinom postupanja, obimom i načinom policijskog rada", kazao je on.

Šuškavčević se zahvalio svim policajcima koji će u nedjelju, tokom trajanja parade Ponosa biti angažovani na očuvanju javnog reda i mira i poručio im da "ne dozvole bilo kakve provokacije, od bilo kojih grupacija, brinući o vlastitom životu, sopstvenom snagom i voljom".

Šuškavčević je istakao da se uprkos lošem materijalnom položaju, profesionalnost pripadnika UP i njihova posvećenost službi, nikada nije dovodila u pitanje, jer nikada nijesu bježali od odgovornosti, izazova i kompleksnih zahtjeva koji se postavljaju ispred njih.

"Kako se rad policijskih službenika bazira na zaštiti ustavnog poredka i zaštiti Ustavom zagarantovanih prava gradjana, zainteresovani smo i ne želimo da nijedan pripadnik Uprave policije bude u situaciji da mu zdravlje i život bude ugrožen. Sindikat UP ne može dozvoliti da policijski službenici podnose žrtvu evropskih integracija, već smatra da policijskim službenicima treba obezbijediti standard i uslove rada kao što su to obezbijedile zemlje EU svojim policajcima, koji se bave zaštitom prava različitih ugroženih grupa", poručio je Šuškavčević.

Bonus video: