Nagrađena četiri projekata u finalu konkursa "Za svako dobro"

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost).
71 pregleda 0 komentar(a)
Telekom konkurs Za svako dobro, Foto: Telekom
Telekom konkurs Za svako dobro, Foto: Telekom
Ažurirano: 31.10.2014. 16:53h

Tri najbolja projekta na Telekomovom konkursu "Za svako dobro" su "No hate offline -No hate online" (NVO Djeca Crne Gore), "Oslobodi kreativnost, osnaži sebe" (NVO Centar za ženska prava) i "Stručna podrška djeci sa smetnjama i autizmom" (Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Staze), odlučio je žiri na finalnom predstavljanju devet najboljih projekata koji su učestvovali na Telekomovog konkursa "Za svako dobro".

Žiri je, kako je saopšteno iz Telekoma odlučio, da osim tri glavne nagrade, podršku u realizaciji dobije i Projekat promocije i unaprijeđenja botaničke bašte Dulovine u Kolašinu (NVO Natura). Za realizaciju nagrađenih projekata Telekom će izdvojiti ukupno 21.000 eura.

Na Telekomov konkurs "Za svako dobro", kojim će se finansirati društveno odgovorni projekti, od posebne važnosti za zajednicu, prijavljeno je ukupno 70 projekata.

Konkurs je bio otvoren u periodu od 22. jula do 7. septembra za sve nevladine organizacije iz Crne Gore, a oblasti u kojima su se prijavljivali projekti uključuju obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo.

Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvovali su i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima. Članovi komisije za donacije su Varvara Ljesković, direktorka korporativnih komunikacija u Telekomu, Marko Stojović, direktor za korporativnu strategiju Telekoma, Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Tomica Paović, analitičar u UNDP i Marijana Bojanić, izvršna direktorka TV Vijesti.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost).

Bonus video: