Država građanima garantuje jednaka prava

2 komentar(a)
LGBT, transeksualizam, Foto: Shutterstock
LGBT, transeksualizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.10.2014. 11:44h

Crna Gora pokazala je spremnost da u skladu sa Ustavom i visokim međunarodnim standardima garantuje jednaka prava svim građanima, bez obzira na njihove različitosti, kazao je predsjednik države Filip Vujanović.

On je danas primio predstavnike LGBTIQ asocijacije Kvir Montenegro, koju je predvodio predsjednik Upravnog odbora te asocijacije, Danijelom Kalezićem, uoči Povorke ponosa koja će u nedjelju biti održana u Podgorici.

"Kalezić je informisao Vujanovića o aktuelnim aspektima rada i funkcionisanja Asocijacije, a posebna pažnja posvećena je uspješnosti organizacije ovogodišnje Parade ponosa. Istaknut je značaj dobre saradnje sa državnim institucijama, što je rezultiralo visokom bezbjednošću učesnika prošlogodišnje Parade“, saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Vujanović je istakao da je Crna Gora već pokazala spremnost da garantuje jednaka prava svim građanima, bez obzira na njihove različitosti.

"To podrazumijeva punu posvećenost protiv svih oblika diskriminacije, širenja mržnje i povrede dostojanstva, u cilju afirmacije društva tolerancije. Vujanović je uvjeren da će i ova Parada ponosa pokazati da smo društvo koje poštuje pravo na različitost i država koja je odlučna da to pravo i zaštiti“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: