"Domar vozi, a grijanje ne radi"

Roditelj Dragan Bajić kazao je da je tek juče uključeno grijanje, a da su djeca nakon pješačenja sjedjela u hladnim učionicama
270 pregleda 13 komentar(a)
Škola u Maoču, Foto: Goran Malidžan
Škola u Maoču, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.10.2014. 07:45h

Djeca će se vratiti na nastavu u školi “Mile Peruničić” u selu Maoče, odlučili su roditelji nakon jučerašnjeg sastanka sa prosvjetnim inspektorom Svetozarom Bulatovićem i direktorom škole Bojanom Bajčetom.

Pored dogovora oko prevoza djece i poravke grijanja, roditelji su zaprijetili novim štrajkom - 10. novembra ukoliko se situacija do tada ne porpavi.

Roditelji su tražili ostavku direktora Bajčete zbog toga što su bili nezadovoljni njegovim upravljanjem - učionice su hladne, a djeca su pješačila i po nekoliko kilometara iako postoji školski kombi. Za razliku od roditelja, prosvjetni inspektor Svetozar Bulatović je kazao da je “impresioniran stavom direktora” te da je njegov način prilaska rješavanju problema “impresivan”.

Bajčeta je kazao da kombi može da vozi domar za što je tražio pismenu saglasnost roditelja, a da je od Ministarstva tražio da omogući uposlednje vozača. Bajčeta je kazao da na računu škole ima 200 eura koje je Ministarstvo uplatilo za gorivo, te da bi kombi, ukoliko se roditelji slože, mogao da počne da prevozi učenike. On je kazao i da je kombi registrovao o svom trošku.

Član Savjeta roditelja Dragan Bajić kazao je da je tek juče uključeno grijanje, a da su djeca, nakon pješačenja po desetak kilometara, često mokra, pratila nastavu u nezagrijanim prostorijama.

On je rekao da je školsko dvorište zapušteno, nepokošeno, da škola nije okrečena 30 godina, a upozorio je i na to da može doći do požara u jednom od područnih odjeljenja, jer u vrijeme kiša voda kaplje na elektro instalacije. .

Bajčeta tvrdi da grijanja nije bilo zbog havarije na sistemu, ističući da je 25 tona uglja, koliko je Ministarstvo opredijelilo za njihovu školu, nedovoljno i da nedostaje još 31 tona. Problem prokišnjavanja škole je riješen, a narednih dana biće okrečene i školske prostorije za šta je ministarstvo opredijelilo sredstva još u oktobru prošle godine.

Dobra je škola kakva je u Šekularima, nema je u Nikaragvi

Na primjedbu roditelja da škola nije okrečena 30 godina, Bulatović je rekao da njegova kancelarija u Ministarstvu nije okrečena 50 godina.

„Ova škola je očuvana, da vidite jednu školu u Beranama, mislim da je u Šekularima, to nema ni u Nikaragvi“, rekao je Bulatović. Na konstataciju roditelja da je školsko dvorište nije pokošeno, Bulatović je pozvao roditelje da organzuju mobu i da zovu njega da kosi s njima, jer je on, kako je rekao, djete odraslo uz beleđiju.

Odgovarajući na primjedbu roditelja da je higijena u školi slaba i da u školi djeca nemaju ni sapun ni toalet papir, Bulatović je kazao da to nema nijedna škola u Crnoj Gori.

Bonus video: