Tužilaštvo zatražilo zabranu objavljenih brojeva Informera

Informer je u tim brojevima objavio više informacija, kompromitujućeg sadržaja, za koje taj list aludira da se odnose na izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović.
67 pregleda 25 komentar(a)
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Vanja Ćalović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.10.2014. 16:19h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici zatražilo je danas od osnovnog suda da zabrani distribuciju objavljenog programskog sadržaja Informera od 27,28 i 29.oktobra, do pravosnažnosti odluke o zabrani.

“Osnovno državno tužilaštvo Podgorica (na osnovu člana 12 stav 1 Zakona o medijma), podnijelo je danas Osnovnom sudu predlog da rješenjem zabrani distribuciju objavljenog programskog sadržaja Nezavisne dnevne novine Crna Gora “Informer” i to - brojeve 757, 758 i 759, od 27.28 i 29.oktobra, do pravosnažnosti odluke o zabrani”, kaže se u saopštenju Tužilaštva.

Informer je u tim brojevima objavio više informacija, kompromitujućeg sadržaja, za koje taj list aludira da se odnose na izvršnu direktorku MANS-a Vanju Ćalović.

Akcija za ljudska prava zatražila je u utorak od Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića da razmotri pisanja lista Informer, objavljena u današnjem i jučerašnjem izdanju. Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Šućko Baković ocijenio je da Informer pisanjem i objavljenim sadržajem o Ćalović krši njena Ustavom garantovana prava na nepovredivost integriteta i dostojanstvo ličnosti.

Opozicione poslanice u crnogorskom parlamentu podnijele krivičnu prijavu protiv, kako se navodi, tabloida Informer CG, glavnog urednika i autora tekstova kojima se diskredituje izvršna direktorka MANS-a, Vanja Ćalović.

Poslanice Demokratske partije socijalista osudile su sve slučajeve kršenja ljudskih prava, ne samo posljednja pisanja Informera, poručujući da nadležni državni organi treba da reaguju u slučajevima povrede ljudskih prava.

Predsjednik parlamenta, Ranko Krivokapić kazao je da je država pokazala veliku nemoć u slučaju stranog glasila na teritoriji Crne Gore, koje širi govor mržnje i atakuje na temeljne ustavne vrijednosnosti.

Bonus video: