Apeluju na građane da ne izazivaju mržnju i nasilje

"Ne dozvolimo da dođe do daljih incidenata i eskaliranja nereda i sukoba po bilo kojem osnovu"
4 komentar(a)
LGBT, transeksualizam, Foto: Shutterstock
LGBT, transeksualizam, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.10.2014. 19:05h

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava poziva sve državne organe da u skladu sa svojim zakonskim ovlašćenjima procesuiraju slučaj koji se juče desio u Tivtu kada je došlo do vrijeđanja i fizičkog napada na aktivistu NVO LGBT ,,Forum progres”.

Ministarstvo najoštrije osuđuje svaki govor mržnje u odnosu na LGBT populaciju i svaku drugu ranjivu društvenu kategoriju.

"Svaki napad, bilo verbalni ili fizički izraz je naše netolerancije, nepoštovanja naših sugrađana/ki, razlog da budemo kao društvo shvaćeni sa lošom konotacijom kad je pitanju zaštita i poštovanje osnovnih ljudskih prava. Naša društvena svijest jeste napredna u smislu poštovanja različitosti i primjeri nepoštovanja osnovnih ljudskih prava ozbiljno ugrožavaju sliku o našem društvu. Naša je dužnost i obaveza da da se svi osjećaju jednako sigurnim i zaštićenim u svojoj državi Crnoj Gori i shodno tome uživaju svoja prava i slobode", navodi se u saopštenju.

Apeluju još jednom na sve građane/ke da ne budu netolerantni, da ne izazivaju mržnju i nasilje.

"Ne dozvolimo da dođe do daljih incidenata i eskaliranja nereda i sukoba po bilo kojem osnovu. Nemojmo osuđivati druge, učinimo sebe boljim ljudima"zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: