Profesori iz Herceg Novog idu na beogradski Sajam knjiga: U četvrtak i petak bez nastave u tri škole

Najviše profesora, njih 43, tradicionalno je iz JU SMŠ Ivan Goran Kovačić, na Savini
73 pregleda 1 komentar(a)
Sajam knjiga Beograd, Foto: Betaphoto
Sajam knjiga Beograd, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 27.10.2014. 18:32h

Većina nastavnika i profesora hercegnovskih obrazovnih ustanova i ove godine odlaze u Beograd na 59. Međunarodni Sajam knjiga, koji će trajati do nedjelje, javlja Radio Jadran.

Najviše profesora, njih 43, tradicionalno je iz JU SMŠ Ivan Goran Kovačić, na Savini.

Kako je za Radio Jadran kazao direktor ove ustanove, Momir Dragićević, neradni dani ove sedmice biće četvrtak i petak.

Nastava za četvrtak već je odrađena u okviru radne subote, dok će se nastava za petak biti organizovana nakon 1. novembra.

Prema Dragićevićevim riječima, bibliotekar škole trebalo bi na Sajmu da obezbijedi i neke nove naslove za školsku biblioteku.

Neradni četvrtak i petak, koji se neće odrađivati biće za učenike i nastavnike OŠ Milan Vuković, na Savini.

Prema riječima direktora škole, Željka Bojovića, iako spisak još nije kompletiran, na Sajam za sada putuje desetak profesora.

U OŠ "Ilija Kišić", u Zelenici kazali su za Radio Jadran da na beogradski Sajam knjiga putuje samo predstavnik stručnog aktiva u ime škole, te da će nastave u četvrtak i petak biti po planiranom rasporedu.

Iz OŠ "Orjenski bataljon", u Bijeloj kazali su za Radio Jadran da za beogradski Sajam nije bilo zainteresovanih profesora, te da će oni prisustvovati podgoričkom Sajmu knjiga, koji će se održati na proljeće, pa neće biti prekidanja nastave i neradnih dana do kraja sedmice.

Kad je riječ o najvećoj OŠ u gradu, "Dašo Pavičić", na Toploj, za učenike i nastavnike biće takođe neradni četvrtak i petak ove sedmice, jer, prema riječima direktora Nikole Stojanovića, vladalo je ogromno interesovanje nastavnika za Sajam knjiga na koji odlazi oko 30 nastavnika, a budući da tako ostaju bez dovoljno nastavnog kadra, kojim bi "pokrili" časove, neradni dani biće nadoknađeni subotom.

"Mi smo do sada odradili tri dana, ostalo je još osam, koje ćemo nadoknaditi subotama do Nove godine. Na Sajam odlazi oko 30-ak naših radnika, od zaposlenih 80, što je zaista veliki broj. Dvoje imaju seminar, a dvoje sportske susrete koji su unaprijed dogovoreni", istakao je Stojanović za Radio Jadran.

Kad je riječ o rekonstrukciji škole, prema riječima Stojanovića, grubi radovi su završeni spolja i iznutra.

"Sada pratimo situaciju. Dešava se da ponegdje neka cijev curi, da je oštećena pa se to sanira, a tu su i ostali sitni kvarovi. Rampa još nije postavljena, ali očekujem da će i to biti završeno narednih dana. Takođe, postavljen je i kotao za grijanje u kotlovnici sa novom automatikom a i radi se izolacija. Svi radovi na energetskoj efikasnosti ove školske zgrade biće završeni do Nove godine", rekao je Stojanović za Radio Jadran.

Bonus video: