Herceg Novi: Bez dodjele Oktobarske nagrade povodom Dana oslobođenja grada

Dаn opštine Herceg Novi se proslаvljа u znаk sjećаnjа nа 28. oktobаr 1944. godine kаdа je grаd oslobođen od fаšistа
155 pregleda 0 komentar(a)
Škver, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Škver, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.10.2014. 18:20h

Svečanom sjednicom Skupštine, sjutra će u prisutvu brojnih zvanica i gostiju biti obilježen Dan opštine Herceg Novi, a najavljen je i dolazak predsjednika Crne Gore, Filipa Vujanovića, javlja Radio Jadran.

Svečanosti počinju u 9 časova polaganjem cvijeća na spomen obilježja palim borcima i rodoljubima, a nakon toga u 10.30 ispred dvorane Park nastupiće Mjesna muzika Đenovići i članova Gradske muzike, kao i mažoretki.

Svečana sjednica počeće u 11 časova, na kojoj će pozdravne riječi uputiti predsjednica Skupštine Danijela Đurović, a prisutnima će se obratiti i v.d. predsjednika opštine, Milan Vajagić.

Programom proslave bila je, kao i uvijek, planirana dodjela Oktobarske nagrade. Ali, taj će dio ove godine izostati, jer prvi put otkako je ustanovljeno ovo najveće gradsko priznanje, Žiri nije mogao da donese odluku o dobitnicima, prenosi Radio Jadran.

Večeras će u 19 časova u Galeriji "Josip Bepo Benković", u sklopu programa obilježavanja 28. oktobra Dana oslobođenja Herceg-Novog, biti otvorena 16. Hercegnovska likovna scena, dok će sjutra veče biti izvedena pozorišna predstava Brak u stvari ljubav, čime se završavju i programi obilježavanja Dana grada.

Dаn opštine Herceg Novi se proslаvljа u znаk sjećаnjа nа 28. oktobаr 1944. godine kаdа je grаd oslobođen od fаšistа.

U toku narodnooslobodilačkog rata, život je izgubilo 586 stanovnika Herceg-Novog.

Njihova imena, imena 350 palih boraca i 236 žrtava fašističkog terora, ovjekovječena su na Memorijalnom kompleksu palim borcima i žrtvama fašizma podignutim u Savinskoj dubravi.

Bonus video: