Herceg Novi: Još nije počela izgradnja stanova za pripadnike CB, MUP i ANB

lac, za koji je Vlada dala saglasnost MUP-u da ustupi Sindikatu Uprave policije, ograđen je, postavljena tabla i bilo je za očekivati da gradnja temelja počne do 15. septembra
127 pregleda 0 komentar(a)
Njegoševa ulica Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Njegoševa ulica Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 27.10.2014. 18:13h

Izgradnja 32 stana u blizini Kanli kule u Herceg Novom, ispod magistrale, za pripadnike CB, MUP-a i ANB-a, još nije počela, iako je bila najavljivana za prve dane septembra, javlja Radio Jadran

Nerješeni imovinsko pravni odnosi sa vlasnikom parcele koja se nalazi iznad placa, usporili su početak radova, kazao je predjednik Sindikata MUP-a, Mladen Šuškavčević.

"Imamo informacije da bi dogovor sa tim vlasnikom mogao biti postignut ubrzo, a i lokalna samouprava je obećala pomoć u iznalaženju rješenja", pojašnjava Šuškavčević.

"Sve pripremne radnje su obavljenje, a izvođač radova podgorički konzorcijum "Almijan" doo Montenegro, bio je najbolji na tenderu" potvrdio je za Radio Jadran, Šuškavčević.

Plac, za koji je Vlada dala saglasnost MUP-u da ustupi Sindikatu Uprave policije, ograđen je, postavljena tabla i bilo je za očekivati da gradnja temelja počne do 15. septembra.

radio jadran podsjeća da je planirana gradnja 32 stana od kojih će 28 pripasti službenicima policije, dva MUP-u i isto toliko Agenciji za nacionalnu bezbjednost, te bi nakon 25 godina policajci iz Herceg napokon trebali da dobiju trajni krov nad glavom.

Iako će ga kreditno otplaćivati to je veliki korak i podsticaj za daljnji rad. Na oko 2.000 kvadrata do kraja 2015. godine trebalo bi da budu izgrađeni stanovi.

Cijena kvadrata bi trebalo da košta 664 eura, odnosno oko 800 eura, ali pošto Sindikat učestvuje sa 20 % to onda može biti i ispod te cijene.

Bonus video: