Interaktivne radionice za podizanje ekološke svijesti učenika i humaniji odnos prema životinjama

144 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2014. 18:45h

Društvo za zaštitu životinja Podgorica u saradnji sa ekspertima iz Društva za zaštitu životinja i prirode Đurđevo iz Srbije sa sjedištem u švajcarskom gradu Bazelu, obilježavaju mjesec oktobar kao mjesec posvećen pravima životinja.

Jedna od njavažnijih aktivnosti je edukativni program za djecu o zaštiti životinja.

"Prepoznajući Osnovnu školu Maksim Gorki kao dobrog saradnika, u ovoj školi smo počeli sa realizacijom petodnevnog programa edukacije za učenike drugog, trećeg i četvrtog razreda. Eksperti iz ove oblasti i licencirani predavači Internacionalne škole o pravima životinja iz Graca, nastavnici zaštite životinja će posjetiti navedena odjeljenja i održati 19 radionica, u periodu od 27. do 30. oktobra. U programu će direktno učestvovati oko 400 učenika/ca i 19 učitelja/ca", saopšteno je iz Društva za zaštitu životinja Podgorica.

Iz ovog društva dodaju da ove interaktivne radionice imaju za cilj da podignu ekološku svijest učenika i humaniji odnos prema životinjama, kao i upoznavanje učenika sa humanim rješavanjem problema napuštenih životinja.

"Obradiće se sljedeće teme: Prava životinja, Briga o životinjama, Azil i prihvatilišta za Pomenuti eksperti već 10 godina u Srbiji uspješno sprovode ovaj program edukacije. Nadamo se da će se ovaj program edukacije prepoznati kao dobar i koristan i da ćemo ga realizovati uskoro u drugim školama. Odabrali smo ovaj uzrast, jer smatramo da djecu od malena treba učiti humanom odnosu prema prirodi i životinjama", navodi se u saopštenju.

Galerija

Bonus video: