Za razvoj i afirmaciju atletskog sporta jedino nedostaje atletska staza

Na sastanku je konstatovano da Podgorica ima veoma dobru sportsku infrastrukturu
1 komentar(a)
Ažurirano: 27.10.2014. 15:43h

Glavni grad Podgorica već ima u planu izgradnju atletske staze što je i predviđeno Strateškim planom razvoja, kao i Programom razvoja sporta Glavnog grada od 2015. do 2019. godine, a to je suštinski važno kako bi sportisti imali bolje uslove za rad i veće mogućnosti za ostvarivanje još boljih rezultata, ocijenio je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović.

Stijepović i predsjednik Skupštine Glavnog grada Đorđe Suhih sastali su se danas sa visokom degelacijom u čijem sastavu su bili Žan Gracija, potpredsjednik Evropske atletske federacije, Dobromir Karamarinov predsjednik Balkanske atletske federacije i Milorad Vuletić, predsjednik Atletskog saveza Crne Gore.

Na sastanku je konstatovano da Podgorica ima veoma dobru sportsku infrastrukturu.

"U ovom trenutku jedino nedostaje atletska staza kao posebno važan segment za dalji razvoj i afirmaciju atletskog sporta u Podgorici i Crnoj Gori. Čelnici atletskih federacija iskazali su spremnost da u narednom periodu intenziviraju saradnju sa Glavnim gradom kako bi se stvorile neophodne pretpostavke za izgradnju stadiona sa atletskom stazom i na taj način uspješno realizovao projekat i tog nedostajućeg sportskog sadržaja u Podgorici", saopšteno je iz Glavnog grada.

Predstavnici Evropske i Balkanske atletske federacije su u okviru zvanične posjete Crnoj Gori boravili u Podgorici i pratili dešavanja vezana za 21. Podgorički maraton.

Galerija

Bonus video: