Fušeraj na Zabjelu: Trotoar se odvojio od ivičnjaka

Kada je pala prva kiša zemlja se, normalno, sabila, i beton se slegao na toj strani, dok se na drugoj podigao. Ne znam kako je firma, koja je angažovana da radi za državu, mogla tako nešto napraviti", kazao je mještanin Miodrag Pavićević "Vijestima"
151 pregleda 6 komentar(a)
Trotoar, Foto: Zoran Đurić
Trotoar, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 25.10.2014. 19:05h

Dio trotoara u Ulici Janka Đonovića na Zabjelu odvojio se od ivičnjaka i podigao za nekoliko centimetara, a na pojedinim mjestima je i ispucao samo pet dana nakon betoniranja.

Mještanin Miodrag Pavićević tvrdi da je radove izvodilo preduzeće "Kažeks", koje je podizvođač, ali da ni jesu sabijali zemlju, niti postavili podlogu prije betoniranja.

"Kada je pala prva kiša zemlja se, normalno, sabila, i beton se slegao na toj strani, dok se na drugoj podigao. Ne znam kako je firma, koja je angažovana da radi za državu, mogla tako nešto napraviti", kazao je Pavićević "Vijestima".

Tvrdi da su radnici "Kažeksa" juče ujutro došli i samo popunili rupe koje su se ispod betona stvorile sabijan jem zemlje.

"Kada se ovo desilo poslije pet dana, kako li će tek biti nakon mjesec ili godinu", rekao je Pavićević. Iz Agencije za izgradnju i razvoj, koja je investitor radova, juče nijesu odgovorili na pitanja "Vijesti”. Na njihovom sajtu piše da je u dijelu Ulice Janka Đonovića u toku izgradnja fekalne kanalizacije i vodovoda za potrebe priključenja na instalacije.

Navedeno je da su radovi u toku da bi se opremile lokacije u zahvatu DUP-a „Zabjelo B1“.

Ugovorom je predviđena izgradnja ulica Nova 1 i Nova 2 sa pratećom infrastrukturom, pješačke staze i stepeništa. Navedeno je da su radovi u Novoj 1 završeni.

Bonus video: