Fab lajv: Medigović je htio da nas reketira

"Fab lajv” ističe da je dobio građevinsku dozvolu, koja je pretpostavljala da je infrastruktura lokacije završena
546 pregleda 12 komentar(a)
Tre canne, Foto: Vuk Lajović
Tre canne, Foto: Vuk Lajović
Ažurirano: 24.10.2014. 17:23h

Podgorička komapnija “Fab lajv” tvrdi da je Vodovod i kanalizacija Budve odgovoran što jedan od najvećih, najatraktivnijih i najluksuznijih kompleksa “Tre canne” nije priključen adekvatno na vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu.

“Iako je preduzeće 'Fab lajv' platilo priključak, i sve takse, čak izvelo i radove koje je trebao da izvede Vodovod, ovo preduzeće na čelu sa gospodinom Milenkom Medigovićem je ostalo 'gluvo' na sve zahtjeve 'Fab lajv' da postupi po zakonu i izvrši svoje obaveze. Bili su dužni da svu infrastrukturu vodovoda i kanalizacije dovedu do lokacije. Preduzeće 'Fab lajv' je izvodilo o svom trošku radove koje je trebalo Vodovod da izvede i priključilo se na priključak koji je Vodovod odredio. Problem nastaje kada Medigović tražio da 'Fab lajv' plati vodomjere i ugradnju, iako je znao da nema pravo na to, kao i da je, ' Fab lajv' sam kupio vodomjere i izvršio njihovu ugradnju po svim standardima. Obrazloženje je bilo da je račun njegovog preduzeća blokiran”, stoji se u reagovanju 'Fab lajva', koje potpisuje Jovan Popović.

Vodovod guši nesposobnost

Kako se dodaje “rezultati poslovanja preduzeća Vodovod najbolji su pokazatelji (ne)sposobnosti i (ne)stručnosti izvršnog direktora”.

"Vodovod je zbog takve poslovne odluke g. Medigovića izgubio cca 300 novih potrošača za zadnje tri godine, te možda i tom naplatom deblokadu računa njegovog preduzeća. Jedino u čemu je sposoban je u opstrukciji i sabotaži kada je u pitanju kompleks Tre Canne. Može li se sjetiti kada je posljednji put bio na našem objektu. Za neadekvatno priključenje fekalnog priključka odgovornost snosi i Opština, jer nije izgradila glavni priključak na koji se ovaj kompleks imao priključiti, zbog čega je kasnilo i uređenje i rekonstrukcija ulice koja vodi do šetališta pored mora (ni do danas urađena), a za koju je 'Fab lajv' čak i izradio i revidovao projekat, i to o svom trošku, te isti predao nadležnim organima opštine, a sve u cilju opet samostalnog rješavanja problema priključaka, jer se na naše mnogobrojne zahtjeve niko nije oglašavao niti davao rješenja”, ističe Popović.

Faksimil zahtjeva “Fab lajva” za priključak na vodovodnu mrežu

Preduzeće “Fab lajv” je dobilo građevinsku dozvolu koja je pretpostavljala da je lokacija na kojoj se gradi uređena, odnosno da je do nje dovedena odgovarajuća infrastruktura.

Platili sve takse

"To je obaveza Opštine i njenih preduzeća i službi. Ništa od tih obaveza nije izvršeno. 'Fab lajv' je platio sve takse i naknade za priključke, izveo o svom trošku i radove koje je trebalo da izvedu Opština i Vodovod, a zauzvrat nije dobio adekvatne priključke. Kako je na mjestu našeg kompleksa ranije bio objekat, priključen na postojeći kanalizacioni priključak, dok opština ne izgradi adekvatan, Tre Canne su se priključile na njega. A kada smo kod čistoće, Jadranski sajam treba da ima najmanje obraza da se žali, jer ako je ko usmrdio i zagadio Budvu i od nje napravio buvljak, to je Jadranski Sajam. Vjerovatno protiv našeg preduzeća ne bi bilo ni jedne prijave, niti bi nas blatili po medijima i iznosili neistine, da smo pristali na plaćanje reketa raznih vrsta, vjerovatno bi tada bili uspješni i hvaljeni na sva zvona”, zaključuje Popović.

Medigović: Nema reketa, kada plate fakturu biće priključeni

Direktor budvanskog “Vodovoda” Milenko Medigović demantovao je sinoć prvog čovjeka “Fab lajva" da je htio da reketira tu firmu. On je kazao da je riječ o fakturi na nekih 14.000 eura koju “Fab lajv” treba da uplati, pa će biti priključen na kanalizacionu mrežu.

Jadranski sajam juče je saopštio da je regularno priključen na vodovodnu i kanalizacionu mrežu. Iz Sajma su potvrdili da su prijavili nelegalni priključak na kanalizacionu mrežu sajma.

"Sajam nema interne šahte, niti septičke jame, a nad ležnim organima je pismenim putem ukazao na 'divlji' priključak na kanalizacionu mrežu Sajma. Zbog nestručno, neprofesionalmo i bez odobrenja urađenog priključka, neprijatni mirisi ometali su upravo rad Sajma i izlagača na Sajmu”, naveli su iz Jadranskog sjama, dodajući da septembarski račun za utrošak vode i obračun kanalizacije iznosi 3.178,47 eura.

U dopisu Milenka Medigovića Upravi za inspekcijske poslove, navodi da se “fekalna kanalizacija objekta Tre canne” ispušta u upojne jame i povremeno crpe pumpama u pomenutu internu šahtu Sajma.

Bonus video: