Sjutra nastavak uređenja park šume na Gorici

91 pregleda 3 komentar(a)
Gorica radna akcija, Foto: PG Biro
Gorica radna akcija, Foto: PG Biro
Ažurirano: 24.10.2014. 16:49h

Akcija uređenja park šume na brdu Gorica, biće nastavljena sjutra, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Glavnog grada.

Akciju će sprovesti služba zaštite Glavnog grada i preduzeće Zelenilo, sa Službom zaštite Opštine Nikšić.

“Uređenje park šume u ovoj fazi podrazumijeva sječu stabala oštećenih požarom, potkresivanje starih stabala i prorjeđivanje mladih borova. Akcija će trajati do okončanja svih planiranih poslova”, kaže se u saopštenju.

Kako se navodi, inicijator nastavka akcije je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, koji je sa predsjednikom Opštine Nikšić, Veselinom Grbovićem, dogovorio da nadležne službe i preduzeća oba grada zajednički obave ovaj posao.

“Akcija će se i u narednom periodu nastaviti u saradnji Glavnog grada sa ostalim crnogorskim opštinama, a nakon završetka radova na brdu Gorica, slijedi uređenje brda Ljubović, kao i park šume u Tološina, Zagoriču i ostalim djelovima grada”, dodaje se u saopštenju.

Osim uređenja tih lokaliteta, cilj akcije je uspostavljanje saradnje službi i organa Glavnog grada sa nadležnim organima i službama svih crnogorskih opština, kako bi se intenzivirala i unaprijedila saradnja na nivou lokalnih samouprava Crne Gore.

Bonus video: