Navodni Crnojević odlikovao Pamelu Anderson

Černetić nije htio da odgovori “Vijestima” zbog čega je titulu dodijelio baš seks ikoni devedesetih godina
234 pregleda 29 komentar(a)
Pamela Anderson, Foto: Shutterstock
Pamela Anderson, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.10.2014. 06:58h

Američka glumica Pamela Anderson dobila je titulu Velika dama od Crne Gore, ali princ Nikola Petrović sa tim nema nikakve veze.

Iako je na zvaničnom sajtu i Fejsbuk nalogu koji prati oko 800.000 fanova Andersonova objavila govor zahvalnosti „njegovom veličanstvu“, savjetnički tim princa Nikole demantovao je bilo kakvu vezu sa tim događajem.

Iza priznanja poznatoj glumici stoji italijanski gastronomski novinar Stefan Černetić koji se godinama predstavlja kao princ Crne Gore i još nekoliko balkanskih država. Černetić se na VIP događajima u Italiji, Monaku i širom Evrope pojavljuje kao nasljednik srednjovjekovne dinastije Crnojevića, priređuje gala večere i fotografiše se sa diplomatama i krunisanim glavama.

Predstavnici Fondacije princa Nikole Petrovića juče nisu htjeli da komentarišu Černetićeve aktivnosti, dok su iz Vlade rekli da će narednih dana odgovoriti hoće li preduzeti nešto povodom njegovih “diplomatskih” aktivnosti.

Samoproglašeni princ iz Torina, 52-godišnji degustator vina i ljubitelj “rols rojsa”, dodijelio je Pameli titulu počasne crnogorske dame za zasluge na “očuvanju života u okenima”. U visokoparno sročenom pismu koje uvažava formalnu etikeciju aristokratskih krugova, glumica ne krije uzbuđenje i sreću.

Princ Albert sa Černetićem

„Istinski sam počastvovana i ponizna u zahvalnosti za ovo priznanje crnogorske vladarske kuće, kao i milošću Vašeg veličanstva da mi dodijeli prestižnu titulu Velike dame od Crne Gore što je priznanje za moj aktivizam u zaštiti životinja, posebno morskog svijeta”, napisala je Pamela na svom sajtu.

Černetić nije htio da odgovori “Vijestima” zbog čega je titulu dodijelio baš seks ikoni devedesetih godina.

“Ne, žao mi je, ali vi radite za onu vladu mafijaša i masonerije crnogorske. Mogu vam samo reći da će Pamela biti prisutna na sljedećem velikom balu kraljevske kuće koji će biti organizovan u junu”, odogovorio je Černetić.

“Vijesti” su ranije pisale o slučaju od prije dvije godine kad je jedan vlasnik restorana u Italiji podnio krivičnu prijavu protiv „princa“ koji se predstavio kao agent sajta Trip Advisor i navodno pokušao da iznudi novac. Pamela je i ranije osjetila crnogorsku velikodušnost - u julu 2009. godine ugostio je biznismen Duško Knežević, kada je najavljeno njeno navodno partnerstvo sa Atlas grupom. Glumica nije uložila cent u Crnu Goru, a tada je primio i Miomir Mugoša.

Kad je bal, nek' je bal

Na Černetićevom sajtu objavljene su fotografije sa potpisivanja Memoranduma o razumijevanju sa Redom vitezova svetog Silvestera, čije članove proglašava papa.

Černetić na FB strani pokušava da dokaže svoje porijeklo i nabijenu agendu događaja koje priređuje i u kojima učestvuje. Černetić se, između ostalog, hvali i zlatnom medaljom predsjednika Italije Đorđa Napolitana.

Sudeći po informacijama koje objavljuje, Černetić se dao u akciju da "institucionalizuje" svoje tvrdnje i pojačao je organizaciju balova. Objavljena je knjiga u kojoj su skenirani dokumenti, grbovi i njegove fotografije sa poznatim ličnostima.

Bonus video: