O ljekovima dogovori bez ikakvih tajni

Radunović je saopštio da postoji prostor za saradnju sa farmaceutskom industrijom, koja je i angažovanjem u Komitetu za zdravlje Američke privredne komore pokazala da želi da participira u procesu rješavanja izazova u ovom sektoru
64 pregleda 1 komentar(a)
Ljekovi, tablete, pilule, Foto: Shutterstock
Ljekovi, tablete, pilule, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.10.2014. 19:04h

Transparentan rad regulatornih tijela, sa vremenski definisanim rokovima za ispunjavanje zadataka, u značajnoj mjeri bi unaprijedio poslovni ambijent i učinio Crnu Goru atraktivnijom za veće i dugoročne investicije i projekte farmaceutskih kompanija, ocijenila je predsjednica Komiteta za zdravlje Američke privredne komore Radmila Bajić-Sekulić.

Ona je juče razgovarala sa ministrom zdravlja Miodragom Radunovićem.

Komitet za zdravlje osnovan je sa ciljem da identifikuje ključne izazove u poslovanju farmaceutskih kompanija u Crnoj Gori.

U saopštenju Ministarstva nakon sastanka navodi se da je ocijenjeno da Uredba o kriterijumima za utvrđivanje osnovne i dopunske liste ljekova predstavlja pozitivan korak u radu tog resora, a na poboljšanju transparentnosti ovog procesa.

Radunović je saopštio da postoji prostor za saradnju sa farmaceutskom industrijom, koja je i angažovanjem u Komitetu za zdravlje Američke privredne komore pokazala da želi da participira u procesu rješavanja izazova u ovom sektoru.

Bonus video: