Bošković: Prioritet borba protiv neformalnog zapošljavanja

1 komentar(a)
Predrag Bošković, Antonio Gracioza, Foto: Gov.me
Predrag Bošković, Antonio Gracioza, Foto: Gov.me
Ažurirano: 23.10.2014. 16:05h

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković sastao se danas sa direktorom Kancelarije Međunarodne organizacije rada (MOR) za centralnu i istočnu Evropu Antonia Gracioza. Oni su razgovarali o dostojanstvenom radu, tržištu rada i borbi protiv neformalnog zapošljavanja, saopšteno je iz Ministarstva rada i socijalnog staranja (MRSS).

Bošković je, kako se navodi u saopštenju, zahvalio na podršci koju MOR pruža MRSS, ističući da će prioritetni zadatak MRSS u narednoj godini biti borba protiv neformalnog zapošljavanja. On je Gracioza upoznao sa specifičnostima crnogorskog tržišta rada i aktivnostima u cilju eliminacije neformalnog zaposljavanja, dodajući da će realizacija projekta “Dostojanstveni rad” doprnijeti poboljšanju položaja zaposlenih.

Gracioza je kazao da će Crna Gora imati punu podršku MOR u borbi portiv neformalnog zapošljavanja, kao i prilikom organizovanja međunarodne konferencije na ovu temu sljedeće godine, ali i u svim drugim aktivnostim u cilju unapređenja socijalnog dijaloga, poštovanja fundamentalnih ljudskih prava i sloboda i radnog zakonodavstva.

Sagovornici su se saglasili da je otvaranje Kancelarije MOR za projekat “Dostojanstveni rad” dobar korak ka otvaranju kancelarije MOR u Crnoj Gori.

Bonus video: