Akademija povodom 70 godina od smrti Ivana Milutinovića

“Cilj nam je podsjećanje na blistavu i sjajnu ličnost Ivana Milutinovića koji je svoj životni put završio 23. oktobra 1944. na Dunavu, u blizini Beograda"
91 pregleda 1 komentar(a)
Ivan Milutinović, Foto: Sr.wikipedia.org
Ivan Milutinović, Foto: Sr.wikipedia.org
Ažurirano: 23.10.2014. 11:18h

Savez Udruženja boraca NOR-a i antifašista Crne Gore, Glavnog grada i mjesno Udruženje Pipera organizovaće danas u 17 časova svečanu Akademiju u Domu kulture na Drezgi, posvećenu narodnom heroju Ivanu Milutinoviću.

Predsjednik mjesnog Udruženja boraca i antifašista Pipera Milutin Ljumović kazao je da je za 11 časova planirano polaganje cvijeća na Ivanovu bistu ispred parlamenta Crne Gore, gdje će se prisutnima obratiti Nikola Mališić, a u 16 i 20 na spomen - ploči u Ivanovoj rodnoj kući u Cerovicama.

“Cilj nam je podsjećanje na blistavu i sjajnu ličnost Ivana Milutinovića koji je svoj životni put završio 23. oktobra 1944. na Dunavu, u blizini Beograda. Milutinović je bio član Politbiroa CKKPJ, član nacionalnog komiteta oslobođenja Jugoslavije, general vojske partizanskih odreda Jugoslavije, član vrhovnog štaba, organizator zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Crne Gore i Boke...”, kazao je Ljumović.

Na Akademiji će govoriti potpredsjednik Udruženja boraca i antifašista Crne Gore Ljubo Sekulić, akademik Radoje Pajović i istoričar Slobodan Simović.

“Biće izveden i prigodan kulturno - umjetnički program u kome će učestvovati muzička grupa Veselice i glumac Slobodan Marunović”, kazao je Ljumović.

Bonus video: