OPET KRALI KABL

Zlatica: Automobilom izvukli 500 metara bakra

Janko Madžgalj kaže da su lopovi u posljednja dva mjeseca četiri puta odnijeli kabal i da još uvijek niko nije uhapšen ili priveden
61 pregleda 11 komentar(a)
Janko Madžgalj, Foto: Vesko Belojevic
Janko Madžgalj, Foto: Vesko Belojevic
Ažurirano: 22.10.2014. 16:59h

Mještani dijela Zlatice u Podgorici već pola godine muku muče sa lopovima, koji svakih petneastak dana kradu telefonske kablove pored magistrale za Kolašin u blizini kafane “Smederevo”.

Tvrde da je prije dvije noći ponovo ukradeno oko 500 metara bakarnog kabla, zbog čega je 300 domaćinstava ostalo bez Interneta, telefona i Extra TV-a.

Janko Madžgalj kaže da su lopovi u posljednja dva mjeseca četiri puta odnijeli kabal i da još uvijek niko nije uhapšen ili priveden. "Ovog putu su to toliko drsko napravili, kao da nas provociraju. Zavezali su kabal za automobil, upalili motor, i izvukli koliko su mogli, a poklopac šahte nijesu ni zatvarali, već je ostao u žbunu pored. Ako ni ovoga puta ne nađu počinioce, organizovaćemo se i stati im na put jednom za svagda", kazao je Madžgalj.

Tvrdi da je oko 300 kuća ostalo bez interneta i da se prošlih puta dešavalo da kvar traje petnaestak dana, dok radnici kompanije "Telekom" ne postave novi kabal. Iz "Telekma" je, "Vijestima" prvo juče saopšteno da nijesu upoznati sa novom krađom kabla, već da su na tom rejonu imali nekoliko pojedinačnih prijava, koje, tvrde, nijesu vezane za kablovske smetnje.

Saopšteno je da je petog oktobra posljednji put ukraden telefonski kabal na Zlatici, što je prijavljeno nadležnim.

Međutim, juče poslije 17 časova iz “Telekoma” je saopšteno da je ekipa nakon prijave izašla na teren i da su utvrdili da je duž magistrale kroz naselje Zlatica ukradeno 40 metara kabla i da će kvar otkloniti danas do kraja radnog vremena.

Mještanin Radomir Vuksanović kazao je da paket "Extra Trio", na koji je pretplaćen kod "Telekoma", plaća 43 eura mjesečno, bez obzira na to što ga ne koristi zbog krađe kabla. Reporteri "Vijesti" vidjeli su juče otvorenu šahtu pored magistrale na kraju Zlatice, kao i da nedostaje veliki dio kabla.