OD PRIJAVLJENIH 70

U finalu Telekom konkursa “Za svako dobro” devet projekata

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta
56 pregleda 0 komentar(a)
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Crnogorski telekom, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 21.10.2014. 11:47h

Na Telekomov konkurs "Za svako dobro", prijavljeno je ukupno 70 projekata od kojih je odlukom žirija odabrano devet najboljih, koji će biti predstavljeni pred stručnom komisijom, 31. oktobra. Tada će biti odabrana najmanje tri projakta od posebne važnosti za zajednicu kojima će biti dodijeljeno do 7.000 eura za realizaciju, saopšetno je iz Telekoma.

U finalni krug takmičenja ušle su NVO Djeca Crne Gore sa projektom "No hate offline-No hate online", NVO Natura sa projektom promocije i unaprijeđenja botaničke bašte Dulovine u Kolašinu, Udruženje roditelja djece i omladine sa smetnjama u razvoju Staze za projekat "Stručna podrška djeci sa smetnjama i autizmom", Udruženje paraplegičara Podgorica sa projektom "OSI info", NVO Inženjersko pedagoški forum za projekat "Akvaponijska hortikularna bašta", NVO Centar za ženska prava "Oslobodi kreativnost, osnaži sebe", NVO "Žuta kornjača" za pozorišnu predstavu "Sobe", NVO Alfa centar za projekta "Ili vozi ili zovi" i NVO Biciklo.me za projekat biciklističkih parkinga u Nikšiću, Baru i Pljevljima.

"Konkurs je bio otvoren u periodu od 22. jula do 7. septembra za sve nevladine organizacije iz Crne Gore (udruženja, fondacije itd.), a oblasti u kojima su se prijavljivali projekti uključuju obrazovanje, kulturu i umjetnost, zaštitu životne sredine i stvaranje jednakih mogućnosti za povezivanje i uključivanje u digitalno društvo. Osim predstavnika Telekoma, u odlučivanju o donacijama učestvuju i predstavnici drugih organizacija, kako bi se obezbijedila maksimalna transparentnost i podrška najkvalitetnijim projektima. Članovi komisije za donacije su Varvara Ljesković, direktorka korporativnih komunikacija u Telekomu, Marko Stojović, direktor za korporativnu strategiju Telekoma, Anica-Maja Boljević, izvršna direktorka Fonda za aktivno građanstvo, Tomica Paović, analitičar u UNDP i Marijana Bojanić, izvršna direktorka TV Vijesti", saopšteno je iz Telekoma.

Najvažniji kriterijumi u vrednovanju projekata su: relevantnost i dobrobit za zajednicu, kao i aktuelnost i kvalitet projekta (inovativnost, izvodljivost i održivost ). Ukupna sredstva za realizaciju odabranih projekata iznose 21.000 eura.

Detaljne informacije o pravilima konkursa dostupne su OVDJE

Preporučujemo za Vas