Žabljak: Učenici u dvorištu škole zasadili gotovo 50 sadnica

Novi direktor škole Zoran Vojinović kaže da je kolektiv kojim rukovodi sa zadovoljstvom prihvatio parnerstvo u ovom projektu, jer on prepoznaje prave vrijednosti u kojim i najmlađi spoznaju potrebu za očuvanjem životne sredine
51 pregleda 4 komentar(a)
Ažurirano: 21.10.2014. 09:47h

Učenici OŠ „Dušan Obradović“ današnjom akcijom zasađivanja 47 sadnica lišćara i četinara u dvorištu škole završili su projekat koji, uz finansijsku podršku Fondacije za aktivno građanstvo Crne Gore, realizuje NVO „Durmitores“ sa Žabljaka.

Ovom poslu prethodila je proljetošnja donacija u kontejnerima za reciklažno odlaganje otpada.

"U skladu sa tim, učenici su edukovani o vrijednostima koje donosi očuvana životna sredina i istovremeno pripremani kako da se ponašaju kad počne da radi gradski reciklažni centar čija je izrada u toku. Krajem prošle školske godine đaci angažovani u ovom projektu posjetili su durmitorsko selo i kod jednog od njihovih drugova vidjeli kakav je način života u ruralnom području i kako se tretira organski otpad na poljoprivrednom gazdinstvu. Sve to u kontekstu razvijanja njihove svijesti o zdravim stilovima života, na čemu se i kroz nastavne programe u školi dosta radi," kaže aktivistkinja na ovom projektu Vanja Krgović Šarović.

Novi direktor škole Zoran Vojinović kaže da je kolektiv kojim rukovodi sa zadovoljstvom prihvatio parnerstvo u ovom projektu, jer on prepoznaje prave vrijednosti u kojim i najmlađi spoznaju potrebu za očuvanjem životne sredine.

Galerija

Bonus video: