Haotično u centru Podgorice: Stanari ne mogu do domova, blokiran prilaz i vatrogascima

Nepropisno parkirani automobili u dvorištu ulica Marka Miljanova i Balšića, onemogućavaju normalno funkcionisanje gradskih službi i onih koji tu žive
3730 pregleda 0 komentar(a)
Parking u Ulici Balšića, Foto: Luka Zeković
Parking u Ulici Balšića, Foto: Luka Zeković

Stanovnici zgrada i kuća, u dvorištu ulica Miljana Vukova i Balšića u Podgorici, zbog nepropisno parkiranih automobila drugih građana ne mogu da priđu do svojih domova, ni da ostave automobile.

Dvorište, koje je neasfaltirano i neuređeno, kako su naveli, služi za parking mnogima, od kada je uvedeno plaćanje u okolnim ulicama.

Taj problem traje godinama, a zbog nesavjesnih građana, koji ne vode računa kako se parkiraju, u više navrata prilikom hitnih intervencija su, kako su ispričali “Vijestima”, imali problema.

“Kada je gorjela jedna od kuća, vatrogasci nijesu mogli da priđu vozilima da bi intervenisali, morali su da preskaču preko krovova”, kazala je Marija Vukčević.

Stanari su “Vijestima” ispričali da nemaju ništa protiv toga da se drugi parkiraju, ali smatraju da bi trebalo da to rade kako treba, odnosno da onima koji tu žive omoguće da imaju prilaz domovima i parkingu. Kako se uvjerila ekipa “Vijesti”, dvorište u ulicama Marka Miljanova i Balšića, “prenatrpano” je automobilima, a osim prilaza kućama i zgradi, četvorotočkašima je zagrađena i trafo-stanica.

“Ne znam šta da radimo, stavljali smo lanac ispred ulaza kuće, ali ni to nije pomoglo. Maknu ga, pređu preko i zagrade mi prilaz kući automobilom. Redovno se dešava da naše automobile oštete, slome retrovizor”, kaže Vukčević.

Osim toga, kako su istakli stanari, dvorište je puno rupa, pa kada pada kiša budu velike lokve ispred ulaza.

Navode da ne bi imali ništa protiv da se taj prostor uredi, odnosno da se na toj lokaciji napravi parking sa rampom, a da njima bude omogućeno da imaju povlašćene karte.

“Da se napravi rasvjeta, uredi prostor, jer po mraku se ovdje okupljaju i zavisnici, a problem je velika količina otpada u dvorištu”, kazala je Vukčević.

Stanari su apelovali na Glavni grad i nadležne službe da im osvijetle i izravnaju dvorište, i koliko je to moguće - očiste smeće.

Bonus video: