FZO: Nije bolnica iz Kotora, nego iz Bara

Ispravka Fonda zdravstva: Došlo je do greške u tekstualnom dijelu izvještaja o kontroli
834 pregleda 1 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 28.01.2019. 22:04h

Neiskorišćeni godišnji odmor isplaćen je direktoru i šefu voznog parka barske, a ne kotorske bolnice, saopštio je Fond za zdravstveno osiguranje, povodom teksta “I direktori i vozači ubirali naknade”, objavljenog u “Vijestima”.

Ispravku FZO prenosimo u cjelosti:

“U dnevnim novinama ‘Vijesti’ od 19.01.2108. godine objavljen je tekst sa naslovom ‘I direktori i vozači ubirali naknade’, gdje se u podnaslovu navodi da je direktor OB Kotor, ‘sebi isplatio neiskorišćeni godišnji odmor iz 2013. i 2014. godine, u iznosu od 2.217 eura’, kao i da je izvršio isplatu neiskorišćenog godišnjeg odmora šefu voznog parka, koji ujedno obavlja i poslove obračuna zarada’.

Naime, kako su u FZO istovremeno vršene kontrole čiji su predmet bile zarade administrativnih radnika zaposlenih u svim opštim bolnicama, tehničkom greškom podaci o neiskorišćenom godišnjem odmoru, koji se odnose na OB Bar, unešeni su u tekstualni dio izvještaja koji se odnosi na OB Kotor, dok je u tabelarnom prilogu, koji je dio Izvještaja o izvršenoj kontroli obračuna zarada, naknada zarada i ostalih ličnih primanja po mjesecima 2017. godine za administrativne radnike zaposlene u OB Kotor, dostavljenom direktoru OB Kotor (dopisom broj 05-4358/1 od 2.06.2018. godine) uneseno stvarno činjenično stanje. Shodno prethodnom, još jednom napominjemo da je došlo do tehničke greške u tekstualnom dijelu Izvještaja i da se gore navedeni podaci odnose na OB Bar, a ne na OB Kotor”, piše u ispravci Fonda.

Bonus video: