ANB šalje pisma, a ne zna kome

"Napisaću žalbu koja neće biti nimalo nježna, i biće ekvivalentna pravnom argumentu, pameti i inatu rješenja koje je donio ANB”, kazao je Piperović
4 komentar(a)
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Zoran Piperović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 19.10.2014. 16:51h

Agencija za nacionalnu bezbjednost (ANB) neće advokatu Zoranu Piperoviću dostaviti kopiju službene zabilješke zbog koje je navodno uhapšen 2002., a u kojoj su evidentirani njegovi navodni kontakti sa Moldavkom S.Č. Njegov zahtjev je odbačen nakon što je pojasnio na koji način želi da ostvari uvid u dokumenta. Iz Agencije su, u Zaključku koji potpisuje šef kabineta Marina Pavićević, napisali da advokat ni podneskom nije otklonio nedostatke. Iako ANB šalje Piperoviću već drugo pismo, kao jedan od razloga za odbijanje naveli su da nije dostavio adresu. Protiv njihovog rješenja, advokat ima mogućnost žalbe. Piperović je obrazloženje ANB-a nazvao “seljačkim doskočicama”, naglašavajući da će se žaliti. “Javno sam ispljuvan i pljuvan. Na osnovu nesojluka kakvog Crnogorci nikada nikome uradili nijesu. I sve je bilo i biće javno, samo je zabilješka ANB-a za sada tajna”, kazao je on komentarišući odluku Agencije. Dodao je da sporna zabilješka mora biti javna, šta god da piše u njoj. “I umjesto da je daju, a dva puta im kažem da tražim kopiju jer hoću da je objavim u novoj knjizi, oni baš mene nađoše da seljačkim doskočicama, koje nemaju veze sa istinom i pravom, spriječe dobijanje tog akta. Daće ga makar za 30 godina”, poručio je.

Piperović je kazao da šef kabineta nikada, ni u jednoj državi, ne donosi rješenja koja u pravnom poretku imaju pravnu pouku. “To izgleda može samo u Crnoj Gori. I da stvar bude tupavija, napisali su da je podnesak neuredan jer nisam naveo tačnu adresu, a na koverti kojom mi šalju akt uredno su napisali tu istu adresu. Napisaću žalbu koja neće biti nimalo nježna, i biće ekvivalentna pravnom argumentu, pameti i inatu rješenja koje je donio ANB”, kazao je on. Istakao je da sve to ANB-u može da bude znak da nađu "nove" zabilješke i “koješta protiv mene”. “Samo neka daju tu zabilješku da je stavim u knjigu i da javnost čita, pa neka presudi”, kazao je on. Nekadašnji zamjenik tužioca prije 10-ak godina uhapšen je i razriješen sa dužnosti zbog afere sa S.Č. Postupak protiv njega i ostalih vodio zbog sumnje da su počinili krivična djela trgovina ljudima i prostitucije obustavljen je 2003., zbog nedostatka dokaza, a Moldavka je 2014. osuđena zbog davanja lažnog iskaza.

Bonus video: