Političkom trgovinom DPS i SNP dogovorena gradnja deponije u Rujištima

Oni su saopštili da su iz Podgorice nezvanično obaviješteni da će Vlada dozvoliti da deponija bude izgrađena u Rujištu i da se predsjednik Opštine Berana Dragoslav Šćekić u Podgorici tajno sastao sa jednim visokim funkcionerom DPS-a
8 komentar(a)
rujište, deponija, Foto: Jadranka Ćetković
rujište, deponija, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 19.10.2014. 14:42h

Političkom trgovinom između Socijalističke narodne partije (SNP) i Demokratske partije socijalista (DPS) u Beranama dogovorena je izgradnja deponije u mjestu Rujište, tvrdi grupa građana četiri mjesne zajednice, koje se protive izgradnji deponije.

Oni su saopštili da su iz Podgorice nezvanično obaviješteni da će Vlada dozvoliti da deponija bude izgrađena u Rujištu i da se predsjednik Opštine Berana Dragoslav Šćekić u Podgorici tajno sastao sa jednim visokim funkcionerom DPS-a.

Kako su kazali, pokazalo se istinitim da je Šćekić dogovorio da mu Vlada prećutno da mjesto Rujište u zamjenu da ne nastavi da bivšeg predsjednika Opštine Berana Vuka Golubovića tereti pred specijalnim tužilaštvom.

"Takođe smo dobili informacije da je sastanku posredovala Šćekićeva potparolka Rita Barjaktarević, koja je dok je DPS bio na vlasti bila menadžer Opštine Berana i prvi čovek bivšeg predsjednika Vuka Golubovića", naveli su mještani u izjavi dostavljenoj medijima.

Oni tvrde da je sve jasno da je na dijelu politička trgovina između SNP i DPS u Beranama.

"Dogovoru je, prema našim saznanjima, uticala i Daliborka Pejović sekretar Ministarstva za održivi razvoj i turizam, vjerni član DPS-a, sa čime je Šćekić prodao sve birače koji su ga glasali. Onda su mu svi u DPS-u bili kriminalci, a sada sa istim trguje i sarađuje", kaže se u saopštenju mještana.

Oni su poručili da, s obzirom da je Vlada Crne Gore dala odobrenje Opštini Berana da koristi mjesto Rujište, čekaju da vide ko će, kako su kazali, smjeti da dozvolu, da na tome mjestu gradi privremenu deponije.

"Onaj ko da tu dozvolu izvršiće krivično djelo, zbog čega bi mu odmah podnijeli krivičnu prijavu, jer je to mjesto obuhvaćeno prostornim planom Bjelasice i Komova, koji je izglasala Vlada Crne Gore 2010. godine", poručili su mještani.

Oni su kazali da bi to bio korak nazad za razvoj turizma na sjeveru navodeći da bi bila nanijeta ogormna šteta tom području, koje je planirano za turizam, a ne za skladištenje smeća i raznog otpada.

Mještani četiri mjesne zajednice poručili su da neće dozvoliti da u Rujištu bude izgrađena deponija za Sjever Crne Gore.

"Izvolite gospodo da vidimo kako planirate da prolazite preko naše teritorije do Rujišta, da vidimo kako će to gospoda iz Opštine Berana, kako su odmah najavili početi bez dozvole sa pripremamam jer vam niko neće garantovati bezbjednost. Spremni smo da idemo do kraja u zaštiti zakona, pa ko voli neka izvoli", poručili su mještani.

Bonus video: