Ako Komisija obrazloži razloge za raspisivenje nagrade, Vlada će prihvatiti

“Niko, pa ni Komisija ( za istraživanje propusta u istragama napada na novinare) ne želi da dođemo do pune istine o tom ubistvu, koliko to želi Vlada", kazao je premijer
52 pregleda 5 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Milo Đukanović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 18.10.2014. 15:47h

Premijer Crne Gore Milo Đukanović rekao je da Vlada ima najveći interes da se do kraja istraži ubistvo glavnog urednika i vlasnika lista “Dan” Duška Jovanovića, jer ona trpi najviše kritika.

“Niko, pa ni Komisija ( za istraživanje propusta u istragama napada na novinare) ne želi da dođemo do pune istine o tom ubistvu, koliko to želi Vlada.Vlada osjeća odgovornost zbog nepotpune nerasvetljenosti tog krivičnog djela i Vlada je ta koja trpi prigovore domaće i međunarodne javnosti. Naš najveći interes je da dođemo do odgovora ko je to uradio i po čijem nalogu,” rekao je Đukanović na pres konferenciji nakon sjednice Savjeta za praćenje realizacije izbornog programa DPS.

Odgovarajući na pitanje da li će Vlada prihvatiti inicijativu Komisije za istraživanje propusta u istragama napada na novinare da se obnovi nagrada za ubistvo Duška Jovanovića ili i druge slučajeve napada, premijer i lider DPS je kazao:

“Pažljivo ćemo na Vladi razmotriti sve predloge koje dolaze iz Komisije koja se bavi postupanjem državnih organa u odnosu na slobodu medija i procjeniti potrebu obezbeđivanja dodatnih stimulansa u cilju pomoći u istragama. Mi smo imali takvu praksu, prošlo je toliko godina...Ako predlog (Komisije) bude utemjeljen i ne pretenduje na paradiranje, nego na rezultate,sve što je dovojno argumentovano ćemo prihvatiti,” objasnio je Đukanović.

Bonus video: