Kvir Montenegro: Medicinski fakultet će poboljšati rad sa LGBT zajednicom

"Kvir Montenegro ohrabruje uspostavljanje i primjenu sličnih mehanizama i na drugim obrazovnim nivoima i u svim obrazovnim jedinicama u Crnoj Gori"
4 komentar(a)
LGBT, Foto: Shutterstock.com
LGBT, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.10.2014. 12:44h

Antidiskriminaciona politika, koju je usvojio Medicinski fakultet, omogućiće podizanje nivoa tolerancije i razumijevanja prema LGBT osobama, ocijenjeno je iz Asocijacije Kvir Montenegro.

Oni su pozdravili usvajanje antidiskriminacione politike, navodeći da će ona omogućiti i pružanje korisnih informacija o pitanjima u vezi sa seksualnom orijentacijom i rodnim identitetom, u cilju poboljšanja komunikacije i odnosa između ljekara i pacijenata.

"Rezultati realizovanih istraživanja pokazuju da je rizik od diskriminacije LGBT osoba u zdravstvenim službama na visokom nivou, te je uspostavljanje ove politike značajan instrument u njenoj adekvatnoj prevenciji", kaže se u saopštenju Kvira.

Prema njihovim riječima, novi mehanizam prevencije diskriminacije LGBT osoba u zdravstvenim službama jedinstven je primjer dobre prakse prevencije diskriminacije LGBT osoba u regionu.

"Kvir Montenegro ohrabruje uspostavljanje i primjenu sličnih mehanizama i na drugim obrazovnim nivoima i u svim obrazovnim jedinicama u Crnoj Gori", poručili su iz te asocijacije.

Bonus video: