Tomović: Skupština pokrenula postupak razrješenja Đurovića, ali ne i ostalih članova Savjeta RTCG

Đurović je pokrenuo tužbu protiv Skupštine, odnosno države Crne Gore radi poništenja odluke kojom su ga smatra nezakonito razriješili funkcije člana Savjeta RTCG
1943 pregleda 0 komentar(a)
Đurović, Foto: Savo Prelević
Đurović, Foto: Savo Prelević

Za članove Savjeta Radio televizije Crne Gore (RTCG) Draganu Tripković, Mima Draškovića, Perka Vukotića i Vladimira Pavićevića, Agencija za sprječavanje korupcije (ASK) donijela je odluku da su prekršili zakon, odnosno da su u konfliktu interesa, ali u njihovom slučaju Skupština Crne Gore nije pokrenula postupak razrješenja, kao što je to uradila za Gorana Đurovića.

To je na suđenju, po tužbi Đurovića protiv Skupštine Crne Gore, kazao njegov advokat Dalibor Tomović, koji je tome u prilog, sudiji Radovanu Vlaoviću dostavio odluke ASK za pomenute članove savjeta.

“Međutim, u njihovom slučaju Skupština nije preduzela radnje kao u slučaju Đurovića”, istakao je Tomović.

Pred Osnovnim sudom u Podgorici, danas je završeno suđenje po tužbi Đurovića, sudija Vlahović će presudu donijeti u roku od 30 dana.

Đurović je pokrenuo tužbu protiv Skupštine, odnosno države Crne Gore radi poništenja odluke kojom su ga smatra nezakonito razriješili funkcije člana Savjeta RTCG.

Đurović je razriješen članstva u Savjetu RTCG krajem 2017. godine zbog navodnog kršenja Zakona o sprječavanju korupcije, jer nije blagovremeno prijavio da je za vrijeme vršenja funkcije u Savjetu RTCG obavljao i funkciju direktora preduzeća za proizvodnju povrća.

Međutim, kako je ranije saopšteno iz NVO Akcija za ljudska prava (HRA) ta vrsta prekršaja nije jedan od razloga za razrješenje članova Savjeta RTCG, koje propisuje isključivo Zakon o javnom emiteru RTCG.

Bonus video: