Stojanović smijenio Konatara i Vukovića

Unutrašnja kontrola nekoliko mjeseci unazad provjeravala je imovinske kartone smijenjenih šefova granične policije Konatara i Vukovića
606 pregleda 23 komentar(a)
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Slavko Stojanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 16.10.2014. 06:13h

Direktor Uprave policije Slavko Stojanović smijenio je juče šefove granične policije u Podgorici i Baru, saznaju “Vijesti”.

Za načelnika Odjeljenja granične bezbjednosti u Baru u sektoru Granične policije postavlja se Jozo Luković, dosadašnji komandir stanice policije u Baru, u okviru tog Odjeljenja granične bezbjednosti.

Luković će zamijeniti smijenjenog Vladimira Konatara. Za načelnika Odjeljenja granične bezbjednosti u Podgorici postavljen je dosadašnji načelnik Centra bezbjednosti (CB) Bijelo Polje Veselin-Vesko Damjanović.

On će zamijeniti smijenjenog Dražena Vukovića. Na mjesto načelnika CB Bijelo Polje postavljen je Miloš Bulatović, koji je do sada bio načelnik Odjeljenja policije u Mojkovcu.

Stojanović je kadrovske promjene okarakterisao kao “nužne, nakon sagledavanja potreba službe”.

Unutrašnja kontrola nekoliko mjeseci unazad provjeravala je imovinske kartone smijenjenih šefova granične policije Konatara i Vukovića.

Inspektori su kontrolisali istinitost podataka koje su unijeli prilikom predaje dokumentacije.

Vuković je u karton upisao da je vlasnik stana u Podgorici, ali inspektori su provjeravali da li je na tazbinu prepisao prije par mjeseci sagrađenu kuću od nekoliko stotina kvadrata.

Kartoni šefova graničnih ispostava našli su se na tapetu Unutrašnje kontrole nakon brojnih operativnih podataka koji su stizali na adresu MUP-a.

Pored Konatara i Vukovića pod lupom Unutrašnje bio je i Zoran Stanović, komandir ekspoziture Granične policije na tivatskom aerodromu i Luci Kotor.

On je u svoj karton upisao da je vlasnik kuće u kotorskom naselju Škaljari, ali inspektori su provjeravali da li je on jedan od suvlasnika višespratnice, koja se gradi u elitnom dijelu Igala.

Nije poznato do kakvih zaključaka je istragom došla Unutrašnja kontrola.

Najnovije kadrovske promjene ipak nisu dotakle Stanovića, kojeg su “Vijesti” 2012. godine uslikale na skupu Demokratske partije socijalista (DPS) u Tivtu.

Prema Pravilniku o imovinskom kartonu policijskih službenika, njih nešto više od 400 krajem prošle godine prijavilo je imovinu.

Iz MUP-a više su puta upozoravali da je prijavljivanje netačnih podataka o imovini teža povreda službene dužnosti i povlači disciplinsku odgovornost.

Bonus video: