Schiffer zbog bubica suspendovan iz "Tare"

Iz pravne službe “Tare” su saopštili da će Schiffer ostati bez posla, ako se navodi “pokažu kao istiniti” navodi iz teksta, objavljenog juče u “Vijestima”
104 pregleda 12 komentar(a)
Martin Schiffer, Foto: Luka Zeković
Martin Schiffer, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 14.10.2014. 14:24h

Austrijanac Martin Schiffer, koji je djevojkama nudio 30 eura po satu za snimanje sa bubama, suspendovan je sa posla u mojkovačkoj fabrici oružja “Tara”, u kojoj je šef administracije.

Iz pravne službe “Tare” su saopštili da će Schiffer ostati bez posla, ako se navodi “pokažu kao istiniti” navodi iz teksta, objavljenog juče u “Vijestima”.

“S obzirom na novinske napise koji su objavljeni, ovom prilikom ističemo da kompanija Tara Precision Works A.D. nema nikave veze sa privatnim aktivnostima naših zaposlenih koje oni preduzimaju dok nisu na svom radnom mjestu. Ipak, u kompaniji smo vrlo ozbiljno uzeli u obzir navode iz novinskog članaka i tim povodom odmah donijeli Rješenje o suzpenziji, odnosno udaljenju sa rada. Ukoliko se navodi iz novinskog članak pokažu kao istiniti, udaljenje sa rada će biti automatski transformisano u otkaz ugovora o radu. Na taj način želimo da pokažemo da kompanija neće tolerisati bilo kakve aktivnosti svojih zaposlenih koji se kose sa etičkim i moralnim vrijednostima našeg društva”, piše u saopštenju.

“Vijesti” su juče objavile priču o Schifferu, koji je tražio djevojke od 18 do 35 godina, koje se ne boje buba i žele da zarade do 60 eura dnevno. U razgovoru sa reporterkom “Vijesti”, za koju je mislio da je zainteresovana za posao, Schiffer je kazao da se fotografije i snimci objavljuju na “prirodnjačkom” sajtu koji promoviše prirodne ljepote "Balkana”. Nakon što je novinarka insistirala da joj otkrije gdje se fotografije i snimci objavljuju, Schiffer je mejlom poslao linkove koji, međutim, vode na sajt za odrasle www.xxxfetish-media.com, sa posebnim “odjeljkom” za insekte...

Bonus video: