Green home obučava osnovce i nastavnike o reciklaži

"Ove godine želimo na nešto drugačiji način pristupiti problemu nedostatka zelenih površina i drveća u našem gradu"
0 komentar(a)
OŠ Pavle Rovinski Green home, Foto: Green Home
OŠ Pavle Rovinski Green home, Foto: Green Home
Ažurirano: 14.10.2014. 13:02h

Nevladina organizacija Green home organizovaće ove školske godine posebno osmišljenu akciju u pet podgoričkih osnovnih škola, gdje će nastavnike i učenike edukovati o reciklaži i smanjenju otpada.

Iz NVO Green home su najavili da će i ove školske godine nastoji da obogate obrazovni program u podgoričkim školama i da, pored edukacije nastavnika, planirajui čitav set uzbudljivih aktivnosti za najmlađe članove društva.

"Uz pokroviteljstvo američke Ambasade, počinjemo rad sa 40 nastavnika i njihovim učenicima u najmanje pet osnovnih škola, gdje će se u okviru posebno osmišljene nastave najviše učiti o reciklaži i smanjenju otpada", kaže se u saopštenju.

Navodi se da će najaktivniji učenici posjetiti Reciklažni centar, učestvovati na mini školskim bazarima ali i učiti osnove humanog ponašanja kroz dobrotvornu garažnu rasprodaju, čiji će biti glavni nosioci.

"I građani će biti u mogućnosti da učestvuju, i to kroz korišćenje web platformekoja će imati za cilj razmjenu informacija o starim predmetima koje želimo pokloniti i koji će u vještim rukama dobiti novu vrijednost i značenje", pojasnili su iz te NVO.

Saopštili su da su oktobar započeli akcijama sadnje "i to ne bilo kakve".

"Ove godine želimo na nešto drugačiji način pristupiti problemu nedostatka zelenih površina i drveća u našem gradu. Želimo saditi stabla koja pored kiseonika daju i ukusne plodove“, kazali su iz NVO Green home dodajući da je jedna takva akcija organizovana danas u dvorištu OŠ „Pavle Rovinski“.

Oni su pozvali sve zainteresovane da se odazovu budućim akcijama doniranjem novih stabala.

"Cilj je oplemeniti minimum pet školskih dvorišta, ali očekujemo dobar odziv građana i privrednih subjekata koji su pozvani da doniraju sadnice kako bi uljepšali prostor u kojem generacije mališana provode veći dio svog vremena“, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: