Tivat: SMŠ "Mladost" dobila moderan kabinet za izvođenje nastave iz hemije

Prva sledeća investicija je rekonstrukcija kabineta fizike, a kabinet informatike škole "Mladost" je obogaćen sa novih pet lap-top računara, vrijednih 1.500 eura
462 pregleda 0 komentar(a)
SMŠ Mladost Tivat, Foto: Porto Montenegro
SMŠ Mladost Tivat, Foto: Porto Montenegro
Ažurirano: 14.10.2014. 12:45h

Povodom stavljanja u funkciju rekonstruisanog i modernizovanog kabineta za izvođenje nastave iz hemije, u Mješovitoj srednjoj školi "Mladost" u Tivtu je upriličena mala svečanost kojoj su prisustvovali tivatski gradonačelnik Ivan Novosel i predstavnici kompanija koje su finansijski podržale realizaciju tog projekta.

"Kabinet hemije detaljno je rekonstruisan, počev od ugradnje novih vodovodnih i elektro instalacija, izrade nove betonske podloge, do gletovanja i farbanja zidova i postavljanja nove keramike. Kabinet je opremljen novim klupama, kao i sa dva laboratorijska pokazna stola za izvođenje vježbi i posebnim demonstracionim stolom za profesora koji izvodi nastavu", kazala je direktorica MSŠ "Mlados", profesorica Jovanka Vujačić.

Ona se zahvalila kompaniji Porto Montenegro i Opštini Tivat koje su za rekonstrukciju kabineta izdvojile po 2.000 eura, kao i frizeru Vladu Joksimoviću, čiji je studio "Vlado Hair Design" u maju u Porto Montenegru priredio posebnu humanitarnu akciju, a na kojoj je za opremanje kabineta sakupljeno oko 1.200 eura.

Tivatska Srednja škola sada ima jedna od najmodernijih kabineta za hemiju u Crnoj Gori.

Vujačić je najavila da će nastaviti sa naporima na osavremenjivanju nastave i poboljšanju uslova u toj školi u kojoj se obrazuju učenici odjeljenja gimnazije kao i više specijalističkih elektro i mašinskih usmjerenja.

Prva sledeća investicija je rekonstrukcija kabineta fizike, a kabinet informatike škole "Mladost" je obogaćen sa novih pet lap-top računara, vrijednih 1.500 eura, koje im je donirao Porto Montenegro.

Inače, MSŠ "Mladost" jedina je ECDL sertifikovana škola u Crnoj Gori koja može obavljati ECDL računarsku obuku za zaposlene u javnom sektoru.

"Ova škola prepoznata je po dobrom menadžmentu i brojnim aktivnostima koje se preduzimaju na unapređenju prostornih i tehničkih uslova izvođenja nastave. Opština je i ranije podržavala ovakve projekte, radiće to i ubuduće, a sve zavisi od agilnosti uprave prosvjetnih ustanova da nas i ostale donatore animiraju da podržimo njihove projekte", ocijenio je Novosel.

PR menadžer Porto Montenegra Danilo Kalezić projekat rekonstrukcije i opremanja kabineta hemije u MSŠ "Mladost" izdvojio je kao primjer dobre prakse i rezultata koji se može postići saradnjom uprave škole, jedne velike kompanije kakva je Porto Montenegro, malog biznisa kakav je Vlado Hair Design i lokalne uprave.

Bonus video: