Popović će morati da objasni kako je preveo zemljište

71 pregleda 3 komentar(a)
Lazaret, Foto: Slavica Kosić
Lazaret, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 11.10.2014. 18:03h

Vlasnik preduzeća "Južni Jadran" Čedomir Popović prije godinu prodao je kompleks Lazaret u Meljinama ruskoj firmi “Imperio Holding Limited” DOO Tivat za 12 miliona eura.

“Popović i firma 'Carine' kupujući akcije TUP 'Južni Jadran' imovinu su dobili na korišćenje, a ne u vlasništvo. Popović je 2010. uspio da u Katastru korišćenje pretvori u svojinu, i na taj način dovede u zabludu ruskog partnera i tim problemom će se morati pozabaviti neki drugi organi, navodi se u saopštenju NVO “Južni Jadran” koje je potpisala predsjednica Nada Popović.

Ona je kazala da je Upravni sud Crne Gore poništio rješenje Ministarstva finansija Crne Gore i naložio da se status zemljišta vrati na korisničku poziciju, što je nadležna Područna jedinica Uprave za nekretnine iz Herceg Novog i učinila.

”Kako će to sada prihvatiti ruski partner tek ćemo da vidimo, čisto sumnjamo da mu je svejedno da li je korisnik ili vlasnik zemlje s obzirom na to da je za komleks Lazaret u Meljinama izbrojio 12 miliona eura”, kazala je Popović. Popović je, kako je istakla, podnio tužbu Upravnom sudu zahtijevajući da mu se vrate svojinska prava na zemljište, iako ga nije platio po tržišnoj cijeni.

“Ovo je predmet na kojem državni organi polažu veliki ispit, i to ne samo Upravni sud. U postupanju na ovom predmetu će se jasno vidjeti ima li država snage da se izbori sa korupcijom”, navodi Popović.

Bonus video: