Kao magistar dobila posao na šalteru, Vukčević: Odlučivao je Konjević, a ne ja

590 pregleda 11 komentar(a)
Veselin Vukčević, Foto: Savo Prelević
Veselin Vukčević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.10.2014. 17:47h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici ispituje da li je novoizabrani sekretar Skupštine Glavnog grada i bivši pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Veselin Vukčević zloupotrijebio službeni položaj.

Krivične prijave protiv njega i šefice Biroa za kadrovske i pravne poslove MUP-a Biljane Dulović, podnijela je bivša savjetnica za lokalnu samoupravu MUP-a Sanja Maslenjak.

Maslenjak u prijavama tvrdi da su Vukčević i Dulović zloupotrijebili službeni položaj time što su je mimo zakona degradirali i rasporedili sa mjesta savjetnice na radno mjesto šalterske službenice u tom državnom organu.

Po prijavi Maslenjak, koja ima diplomu magistra, postupa tužiteljka Romina Vlahović, koja je bila optužena za krađu krema 2012. godine u „Kozmetiks marketu“ a nedavno vraćena na posao.

Prema nezvaničnim informacijama, Maslenjak se žalila i Upravnoj inspekciji MUP-a, koja je radila po tom slučaju.

“Vijesti” su kontaktirale Maslenjak, koja nije željela da govori o tome, rekavši da će sama odlučiti kad će to podijeliti sa javnošću.

Sa druge strane Veselin Vukčević, novi sekretar Skupštine Glavnog grada i bivši generalni direktor Direktorata za državnu upravu i lokalnu samoupravu, rekao je da su ga iz MUP-a obavijestili da se zamjenik tužioca interesovao za taj slučaj i tražio određenu dokumentaciju...

“Nedavno sam stupio na novu dužnost. Ministarstvo će postupiti po pismu tužioca i dostaviti svu traženu dokumentaciju, da bi tužilac mogao da se odredi prema prijavi”, rekao je Vukčević.

Dodao je da će se odazvati pozivu tužilaštva za saslušanje, ukoliko stigne.

“Ako stigne, svakako ću se odazvati tom pozivu, ali prvo treba vidjeti da li će tužilac preduzeti bilo kakve radnje u vezi s tim slučajem i da li će ocijeniti da je prijava osnovana”, rekao je Vukčević.

Istakao je da apsolutno stoji iza toga da nije prekršio zakon.

“I nisam ga mogao ni prekršiti, jer o svim stvarima po osnovu rada službenika odlučuje isključivo ministar Raško Konjević, odnosno starješina organa. Ja nisam bio starješina organa, već je to ministar koji odlučuje gdje će i ko biti raspoređen”, rekao je Vukčević.

Biljana Dulović kazala je “Vijestima” da smatra da će tužilaštvo odbaciti prijavu Maslenjak kao neosnovanu.

“Imam svu dokumentaciju u kojoj se vidi da sam postupila u skladu sa zakonom”, zaključila je Dulović.

Bonus video: