Bratstvo Čvorović organizovalo akciju dobrovoljnog davanja krvi

Najmlađi davalac bio je devetnaestogodišnji Filip, dok je najstariji pedesetčetvorogodišnji Dragan
69 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2014. 11:56h

Povodom stogodišnjice od pogibije 16 njihovih predaka u Prvom svjetskom ratu i dva vijeka od dobijanja barjaktarstva bratstvo Čvorović organizovalo je danas akciju dobrovoljnog davanja krvi pod nazivom "Naša kap, nečiji život".

"Akcija se organizuje u znak sjećanja i poštovanje na naše pretke koji su poginuli tokom rata braneći slobodu i čast bratstva, a time i čuvajući barjak Čvorovića koji datira još vremena Vaislija Petrovića", saopštili su iz pomenutog bratstva.

Od 65 Čvorovića, koji su došli iz cijele Crne Gore krv je dalo njih 44. Najmlađi davalac bio je devetnaestogodišnji Filip, dok je najstariji pedesetčetvorogodišnji Dragan.

Da su i odive spremne da daju krv pokazala je Stana koja je stala "rame uz rame" sa bratstvenicima.

Kako su kazali "Vijestima" iz odjeljenja za transfuziju ovo je prvi put da pripadnici jedne porodice masovno daju krv što je za svaku pohvalu jer samo pokazuje visoko razvijenu svijest o značaju dobrovoljnog davalaštva.

Bratstvo je odlučilo da akcija dobrovoljnog davanja krvi postane tradicionalna i da se svake godine organizuje u oktobru, mjesecu kada Čvorovići slave krsnu slavu Lučindan.

Galerija

Bonus video: